Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χειρίστηκε με πρωτοφανή τρόπο το θέμα του ανασχηματισμού. Οι συνεργάτες του μεταδίδουν ότι με το λογοπαίγνιο για το βουνό και τη θάλασσα – είπε ότι συνηθίζει να παίρνει τις αποφάσεις του στο βουνό, και όχι στη θάλασσα – ήθελε να σταματήσει τη σεναριολογία. Την οποία, κατόπιν, ενίσχυσε μιλώντας για διορθωτικές κινήσεις στην κυβέρνηση και έπειτα από λίγες ώρες επιχείρησε να «παγώσει» διαμηνύοντας ότι ανασχηματισμός τις επόμενες εβδομάδες δεν θα γίνει, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα του ανασχηματισμού.

Ξόδεψε άσκοπα ένα κομμάτι της προσωπικής αξιοπιστίας του, του πλεονεκτήματος που ενίσχυε συστηματικά και μεθοδικά όλο το προηγούμενο διάστημα, και που θα χρειαστεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στους μήνες που έρχονται.

Ο ανασχηματισμός αργά ή γρήγορα θα γίνει. Για όλους τους λόγους που έχουν ειπωθεί, για να διορθωθούν δυσλειτουργίες, για να γίνει πιο αποτελεσματικό το κυβερνητικό σχήμα, για να αξιοποιηθούν περισσότερες γυναίκες. Και για έναν ακόμα, τον πιο σημαντικό.

Τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ είναι πολλά και χρειάζεται να δημιουργηθεί μια διαφορετική δομή, η οποία να διασφαλίζει την απορρόφησή τους.

Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα της Κυριακής»