Κάτι τρέχει με τα 534 ευρώ που πρέπει να καταβάλει το κράτος σε εργαζόμενους που βρίσκονταν μέσα στον Μάιο σε αναστολή σύμβασης εργασίας πέραν του διαστήματος που αντιστοιχούσε στα πρώτα 800 ευρώ που έλαβαν στην πρώτη φάση της υγειονομικής – οικονομικής κρίσης του κορωνοϊού.

Ενώ οι επιχειρήσεις που εργάζονται τούς έχουν δηλώσει κανονικά στο σύστημα Εργάνη και άρα το κράτος γνωρίζει πολύ καλά ποιοι πρέπει να λάβουν αναλογία ή το σύνολο των 534 ευρώ, μέχρι στιγμής χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι που ακόμη δεν έχουν λάβει ούτε 1 ευρώ.

Την περασμένη Δευτέρα καταβλήθηκαν τα χρήματα σε περίπου 526.000 εργαζόμενους, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι ρωτούν τις αρμόδιες υπηρεσίες γιατί δεν πήραν τα χρήματά τους και απάντηση δεν τους δίνεται.

Παράπονα όμως έχουν και χιλιάδες επαγγελματίες και επιστήμονες που ενώ το περασμένο διάστημα το ίδιος το κράτος τους είχε κατατάξει στους πληττόμενους ως δια μαγείας τους θεωρεί πλέον ότι έχουν ξεπεράσει όλα τα οικονομικά προβλήματα και άρα δεν δικαιούνται το έκτακτο βοήθημα των 534.

Μόνο αν ήταν κάποιος κλειστός με εντολή του κράτους δικαιούται 300 ή 534 ευρώ κατά περίπτωση. Οι υπόλοιποι τίποτα.