Απέρριψε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ την πρόσκληση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον για τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων κρατών του πλανήτη στα τέλη του Ιουνίου, έγραψε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico χθες Παρασκευή.

«Η ομοσπονδιακή καγκελάριος ευχαριστεί τον πρόεδρο Τραμπ για την πρόσκλησή του στη σύνοδο της G7 στα τέλη του Ιουνίου στην Ουάσινγκτον. Ως σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική κατάσταση ως προς την πανδημία (του κορωνοϊού), δεν μπορεί να δεχθεί την προσωπική της συμμετοχή σε ένα ταξίδι στην Ουάσινγκτον», φέρεται να δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, σύμφωνα με το δημοσίευμα [1].

«Φυσικά θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας», πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ, κατά το ρεπορτάζ του Politico.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ πιστεύει ότι το «σπουδαιότερο παράδειγμα» επανέναρξης της δραστηριότητας θα ήταν η διεξαγωγή της συνόδου κορυφής της G7, με τους ηγέτες παρόντες, στην αμερικανική πρωτεύουσα περί τα τέλη του επόμενου μήνα, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον φέρεται να αποδέχθηκε χθες την πρόσκληση του Τραμπ να ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον για τη σύνοδο των ηγετών, σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς και της εφημερίδας The Times.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ