Η Premier League προχωρά στη δεύτερη φάση όσον αφορά την επανέναρξη του πρωταθλήματος, καθώς οι ομάδες της αποφάσισαν ομόφωνα την επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις.

Όπως ανακοινώθηκε οι μέτοχοι της Premier League ψήφισαν ομόφωνα υπέρ των ομαδικών προπονήσεων, ξεκαθαρίζεται στην ανακοίνωση ότι θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, ενώ θα γίνονται εξετάσεις για κορωνοϊό στους ποδοσφαιριστές δύο φορές την εβδομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ψηφίστηκε σήμερα ομόφωνα για να ξαναρχίσουν τις προπονήσεις με επαφή, κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς την επανεκκίνηση της Premier League όταν αυτό κριθεί ασφαλές. Οι ομάδες μπορούν τώρα να προπονούνται σε ομαδικό πρόγραμμα – επιτρεπομένων των τάκλιν – ελαχιστοποιώντας κάθε περιττή στενή επαφή.

Προτεραιότητα της Premier League είναι η υγεία και η ευημερία όλων των συμμετεχόντων. Υπάρχουν αυστηρά ιατρικά πρωτόκολλα που διασφαλίζουν ότι το προπονητικό κέντρο είναι το ασφαλέστερο δυνατό περιβάλλον και οι παίκτες και το προσωπικό θα συνεχίσουν να υποβάλλονται σε τεστ για τον κορονοϊό δύο φορές την εβδομάδα.

διαβουλεύσεις συνεχίζονται όπως και οι εργασίες για τη συνέχιση της σεζόν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες».