Μπορεί στον Παναθηναϊκό να υπάρχει παγωμάρα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, την αναβίωση της σκέψης για αποχώρηση από την Ευρωλίγκα, μπορεί να επικρατεί αναμονή για το τι θα πει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη συνέντευξη Τύπου, που προανήγγειλε (03/06), όμως αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα μένουν στάσιμα. Ο Γιώργος Βόβορας δεν έχει πάρει επίσημα το χρίσμα, όμως είναι ο επικρατέστερος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού».

Ο Τζίμης Κουστένης μοιάζει να ολοκλήρωσε τον κύκλο του, καθώς μπορεί να ήταν στον Παναθηναϊκό επί Πεδουλάκη και να παρέμεινε επί Πιτίνο, όμως δεν θα συνεχίσει, καθώς ο νέος τεχνικός των «πρασίνων» θέλει να έχει δίπλα του έναν άνθρωπο που εμπιστεύεται και με τον οποίο έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν. Ο λόγος για τον Θανάση Γιαπλέ, ο οποίος θα προστεθεί (κατά τα φαινόμενα) στο προπονητικό τιμ της ομάδας.

Βόβορας και Γιαπλές έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, σε Χαλκίδα και Κρήτη. Ο εκ Χαλκίδας προερχόμενος κόουτς, έχει εργαστεί στα Τρίκαλα, ήταν με τον Στέφανο Δέδα στην Μπασακσεχίρ, δεν τον ακολούθησε στο Ισραήλ κι είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα γυρίσει στην Ελλάδα, καθώς η προοπτική να εργαστεί στον Παναθηναϊκό μόνο αδιάφορο δεν τον αφήνει.

Ακλόνητος παραμένει ο Γιώργος Καλαϊτζής, ο οποίος χαίρει της εκτίμησης της διοίκησης, ενώ είναι σύνδεσμος της ΚΑΕ με τον Ερασιτέχνη, καθώς είναι υπεύθυνος για τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Η παρουσία του στην πρώτη ομάδα εκτιμήθηκε ως θετικότατη.