Πλήρη κάλυψη παρέχει στον Χρήστο Τσιάχρη ως διοικητή της προσφυγικής δομής στον Πύργο Ηλείας, το υπουργείο Μετανάστευσης παρά τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ που ζητούν την ανάκληση του διορισμού του καταγγέλλοντάς τον ως ακροδεξιό που συνεργαζόταν με εκδοτικό οίκο στον οποίο εκδίδονταν βιβλία ναζιστικού περιεχομένου.

Προσόντα

Η επιλογή των διοικητών των 32 δομών φιλοξενίας της ενδοχώρας έγινε «βάσει αξιολόγησης τυπικών και ουσιαστικών προσόντων και όχι πολιτικών ή άλλων κριτηρίων», σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου απαντώντας στα σχετικά δημοσιεύματα.

Όπως τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι, «ο διορισμός διοικητών στοχεύει στην ανάληψη της διοίκησης των 32 υφιστάμενων δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο από το υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, δομές που σήμερα την διαχείρισή τους έχουν διεθνείς οργανισμοί και ΜΚΟ» και προσθέτουν ότι οι διαδικασίες «είναι αυτές που προβλέπονται από τον νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016 αλλά ουδέποτε τον εφάρμοσε, επειδή προφανώς επέλεξε να αφήσει τη διαχείριση του μεταναστευτικού στις ΜΚΟ. Επιτέλους η ελληνική Πολιτεία αναλαμβάνει τη διαχείριση των δομών, σε πείσμα πολλών!».

Το βιβλίο έχει παρουσιαστεί σε πληθώρα εκδηλώσεων

Σχετικά με την επιλογή του Χρήστου Τσιαχρή ως διοικητή της δομής Πύργου, που βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής, οι κύκλοι του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου παρατηρούν ότι «κατηγορείται σήμερα για την επιλογή του εκδοτικού οίκου που εξέδωσε το βιβλίο του στην Ελλάδα, ως συνέχεια υποτροφίας στην Ελβετία (Πανεπιστήμιο της Λουκέρνης) και το οποίο είναι κατατεθειμένο στην υπηρεσία του και έχει παρουσιαστεί δημοσίως σε πληθώρα εκδηλώσεων δήμων και λοιπών φορέων στη χώρα μας».

Σημειώνεται ότι το βιβλίο του κ. Τσιαχρή έχει τον τίτλο «Μιναρέδες: Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη» και το βιβλίο έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Θούλη, όπου εξέδιδαν βιβλία πρώην και νυν στελέχη της Χρυσής Αυγής με ανάλογο περιεχόμενο.

Εν ενεργεία στρατιωτικός δικαστής

Οι ίδιοι κύκλοι παραθέτουν εξάλλου στοιχεία από το βιογραφικό του σημειώνοντας ότι «είναι εν ενεργεία στρατιωτικός δικαστής, θέση από την οποία προτίθεται να παραιτηθεί. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κατέχει δύο διπλώματα μεταπτυχιακών σπουδών στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο και στην Κοινωνιολογία του Δικαίου. Είναι γνώστης της αγγλικής και της γαλλικής γλώσσας».

Τέλος, το υπουργείο σημειώνει ότι «ο επιλεγείς διοικητής της άλλης δομής στην Ηλεία είναι ο πρώην δήμαρχος, Ναμπίλ Μοράντ».