«Πανδημία, Κρίση και Επαναστατική Προοπτική» από το ΣΕΚ το Σάββατο 30 Μαϊου

Φεστιβάλ Επαναστατικών Ιδεών 30 Μάη – Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο μεγάλες συζητήσεις: « Η πολλαπλή αποτυχία του καπιταλισμού» και «Να αλλάξουμε το σύστημα» (4μμ – 8μμ)

Το Σάββατο 30 Μάη το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (ΣΕΚ) οργανώνει το φεστιβάλ επαναστατικών ιδεών με κεντρικό τίτλο «Πανδημία, Κρίση και Επαναστατική Προοπτική», Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο μεγάλες συζητήσεις: « Η πολλαπλή αποτυχία του καπιταλισμού» και «Να αλλάξουμε το σύστημα» (4μμ – 8μμ).

 Ομιλητές/τριες θα είναι οι: Πάνος Γκαργκάνας (εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη), Ιάννης Δελατόλας (Marx 21 – ΗΠΑ), Αργυρή Ερωτοκρίτου (ΔΣ Σωματείου Γεννηματάς), Έμμα – Μισέλ Νουαλάλ (μετανάστρια από το Καμερούν), Προκόπης Παπαστράτης (ιστορικός), Νίκος Στραβελάκης (οικονομολόγος), Μαρία Στύλλου (περιοδικό Σοσιαλισμός από τα Κάτω).

 Ο συνδυασμός της πανδημίας με την οικονομική κρίση παίρνει ζοφερές διαστάσεις. Οι κυβερνήσεις μιλάνε για έξοδο από την καραντίνα, αλλά στην πράξη οδηγούν τον κόσμο στο επόμενο κύμα της πανδημίας με χιλιάδες να έχουν χάσει τη δουλειά τους, με περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες, με τη δημόσια υγεία πιο εξασθενημένη και καταπονημένη.

 Το μόνο που σκέφτονται οι από πάνω είναι πώς να εμποδίσουν τις εργατικές αντιστάσεις με κάθε τρόπο: με τον φόβο, με τον περιορισμό των ελευθεριών, με ρατσιστικές και σεξιστικές εκστρατείες, με τις συκοφαντίες για “ανευθυνότητα” σε βάρος της Αριστεράς, των συνδικάτων, του κόσμου που παλεύει. Αλλά δεν τους περνάει. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό-επισιτισμό, οι άνθρωποι των τεχνών έχουν ήδη ανοίξει το δρόμο της αντίστασης.

 Ιστορικά, σε κάθε μεγάλη κρίση του συστήματος η οργή της εργατικής τάξης ξέσπασε σε μεγάλες εκρήξεις που έφτασαν σε επαναστάσεις. Αυτή η παράδοση εμπνέει και τους δικούς μας αγώνες σήμερα για να σώσουμε ζωές από τις καταστροφικές αποτυχίες του καπιταλισμού και να δυναμώσουμε την προοπτική για μια κοινωνία όπου οι ζωές μας θα είναι πάνω από τα κέρδη τους.

Οι συζητήσεις θα γίνουν διαδικτυακά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ZOOM. Για να τις παρακολουθήσετε συνδεθείτε με τα στοιχεία Meeting ID 825 1550 4219, ή στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/ekdilosisek.

Μπορείτε επίσης να δηλώσετε συμμετοχή με μεηλ στη διεύθυνση ergatiki@gmail.com ή στα τηλέφωνα 6946 859704, 210 5221509

Τιμή συμβολικής ενίσχυσης: 3€

Αριθμός λογαριασμού Εθνική Τράπεζα IBAN GR1401101010000010175172542

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk