Η απόκτηση ενός ποιοτικού μεσοεπιθετικού το καλοκαίρι αποτελεί προτεραιότητα για την ΑΕΚ. Οι Κιτρινόμαυροι θέλουν να ενισχύσουν τις πτέρυγες με έναν παίκτη που θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα και της δώσει λύσεις. Ο Μάσιμο Καρέρα και ο Ίλια Ίβιτς έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε μια κίνηση ουσίας, που θα δώσει στην ομάδα συγκεκριμένα στοιχεία.

Οι επιλογές της ΑΕΚ σχετικά με αυτόν τον στόχο φαίνεται πως είναι πολλές. Μιας και η λίστα του Δικεφάλου έχει ανοίξει σημαντικά τελευταία. Αυτό έχει συμβεί είτε μέσω του σκάουτινγκ που έχει γίνει είτε μέσω προτάσεων που έχουν φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ.

Η Ένωση δεδομένα κινείται για έναν μεσοεπιθετικό, χωρίς όμως βιασύνη. Μιας και το ζητούμενο είναι να καταλήξει στην καλύτερη δυνατή επιλογή, αποκτώντας τον παίκτη που θέλουν ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας. Επαφές και συζητήσεις υπάρχουν, όμως όπως προαναφέραμε η τελική επιλογή θα γίνει μετά από αρκετό ψάξιμο, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο… σίγουρη.

Ανοικτό κανάλι με Τάνκοβιτς

Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς είναι ένας παίκτης που δεδομένα ενδιαφέρει την ΑΕΚ. Ο εξτρέμ της Χάμαρμπι έχει μπει για τα καλά στο μάτι της Ένωσης, μετά τις εμφανίσεις του στη Σουηδία. Ο 25χρονος άσος ολοκλήρωσε τη σεζόν με 14 γκολ και 8 ασίστ. Αριθμοί που τον έφεραν στο στόχαστρο κι άλλων ομάδων.

Το συμβόλαιο του Τάνκοβιτς με την Χάμαρμπι λήγει το καλοκαίρι και ο παίκτης δεν επιθυμεί να το ανανεώσει. Αυτό ανοίγει και ένα μεγάλο παράθυρο για την μεταγραφή του, ωστόσο από την άλλη δημιουργεί και… πρόβλημα στην ΑΕΚ. Μιας και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.

Η ΑΕΚ κρατά ανοικτό το κανάλι της επικοινωνίας με την πλευρά του Τάνκοβιτς και είναι μέσα στο «κόλπο» της διεκδίκησής του. Το θετικό για τον Δικέφαλο είναι πως ο παίκτης βλέπει με καλό μάτι την προοπτική της μετακόμισης στη χώρα μας για λογαριασμό της Ένωσης. Ξέρει ποια είναι η ομάδα και ποιοι οι στόχοι της και αυτό του δίνει ένα εξτρά κίνητρο. Η υπόθεση είναι ανοικτή για την ΑΕΚ που την προχωρά σταδιακά, κρατώντας βέβαια τα μάτια της ανοικτά στην αγορά.

Η λίστα από την Ολλανδία

Ο Ίλια Ίβιτς είχε πραγματοποιήσει ταξίδι στην Ολλανδία προκειμένου να τσεκάρει προπονητικά κέντρα αλλά και μεταγραφικούς στόχους. Δύο από τις περιπτώσεις που εξέτασε ήταν ο εξτρέμ της Φίτεσε, Μπράι Νίλσεν, που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, αλλά και ο Νουά Ντικό. Ο 27χρονος εξτρέμ από το Μάλι που ανήκει στη Χαλ και αγωνίστηκε ως δανεικός επίσης στην Φίτεσε.

Μάλιστα για τον Ντικό και την ΑΕΚ υπάρχει αναφορά και στον αγγλικό Τύπο. Όπως σημείωναν οι Βρετανοί «ο Νούχα Ντικό έχει προταθεί σε ευρωπαϊκούς συλλόγους, καθώς η έξοδός του από τη Χαλ είναι κοντά. Το συμβόλαιό του τελειώνει τον επόμενο μήνα και ο Ντικό προτάθηκε στην ΑΕΚ. Είναι ένα μήνυμα αυτό πως προετοιμάζεται για την καλοκαιρινή του αποχώρηση από τη Χαλ. Τα ρεπορτάζ στην Ελλάδα λένε πως η ΑΕΚ συγκαταλέγεται στους συλλόγους που ζυγίζουν την κίνησή τους για τον 27χρονο, καθώς στοχεύει στην μεσοεπιθετική της ενίσχυση. Οι μάνατζερ του Ντικό όπως είναι κατανοητό διερευνούν επιλογές για τον παίκτη τους, προκειμένου να ξεκινήσει μία νέα πρόκληση στο εξωτερικό. Ο μισθός του θα μπορούσε να είναι ένα εμπόδιο, αλλά ο Ντικό, φαίνεται να έχει αποδεχθεί το μέλλον του μακριά από τη Χαλ και μπορεί να ρίξει τις απαιτήσεις του».

Η Ιταλία πάντα στο προσκήνιο

Έχουμε σημειώσει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ μας πως η αγορά της Ιταλίας παραμένει σταθερά στο προσκήνιο για τον Ίλια Ίβιτς. Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ έχει επαφές στη γειτονική χώρα, την οποία γνωρίζει καλά. Ο Ίβιτς έχει στο μπλοκάκι του και περιπτώσεις εξτρέμ από το ιταλικό πρωτάθλημα. Όχι απαραίτητα Ιταλούς. Αλλά παίκτες που αγωνίζονται στην χώρα και για τους οποίους έχει ένα σαφές δείγμα.

Στη λίστα των εξτρέμ που εξετάζει αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ υπάρχουν και παίκτες από την Ιταλία. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως μία υπόθεση βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην ατζέντα του Δικεφάλου, χωρίς να έχει υπάρξει ακόμα κάτι το ουσιαστικό γύρω από την εν λόγω υπόθεση.

Το ιταλικό πρωτάθλημα προσφέρεται για παίκτες με τα χαρακτηριστικά που αναζητά η ΑΕΚ. Δηλαδή έναν εξτρέμ ταχύ, με ικανότητα στο ένας με έναν και με δυνατότητες να συμβάλει τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στη δημιουργία. Γι’ αυτό και δεν αποκλείεται σύντομα η ιταλική λίστα να διευρυνθεί, με νέες περιπτώσεις να προστίθενται στο μπλοκάκι του Σέρβου τεχνικού διευθυντή.