Σε πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας, για την εφαρμογή των μέτρων, κατά του κορωνοϊού. Η κάμερα του MEGA κατέγραψε τους ελέγχους των λιγοστών πτήσεων το Μεγάλο Σάββατο, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και στον θάλαμο επιχειρήσεων.

Το γνωστό τραγούδι του Σαββόπουλου, «Το περιβόλι», θα το θυμόμαστε πάντα για τις μέρες που περάσαμε την καραντίνα. Και βέβαια, θα συνοδεύει τα πρόσωπα που δούλεψαν πιο δύσκολα από ποτέ για να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολλοί.

Το MEGA πέρασε λίγες ώρες με τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας που δουλεύουν νύχτα μέρα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να ελέγξουν τις ελάχιστες πτήσεις που έρχονται πια στην Αθήνα.

Το κλιμάκιο αυτό αποτελείται από γιατρούς και νοσηλευτές του στρατού, πυροσβέστες και αστυνομικούς που κάθε μέρα ελέγχουν και εντοπίζουν πιθανά κρούσματα ανάμεσα στους επιβάτες.

Για τους ανθρώπους αυτούς δεν υπάρχουν σαββατοκύριακα γιορτές και αργίες.

Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, σε ένα άλλο νευραλγικό κομμάτι της πολιτικής προστασίας, οι άνθρωποι στον θάλαμο επιχειρήσεων δίνουν την δική τους μάχη αφού άλλωστε δουλεύουν στο δωμάτιο γνωστό και ως war room.