• Αναζήτηση

Κοροναϊός – Βρετανία: Το λουκέτο να διατηρηθεί ως τον Ιούνιο, λέει σύμβουλος της κυβέρνησης

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τώρα 17.089 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις Covid-19 με 1.019 θανάτους

Το λουκέτο στη Βρετανία πρέπει να παραμείνει σε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο προκειμένου να περιοριστεί η απειλή εξάπλωσης της επιδημίας του κορονάϊού, προειδοποιεί σύμβουλος της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τώρα 17.089 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις Covid-19 με 1.019 θανάτους.

Την περασμένη Δευτέρα ο Μπόρις Τζόνσον έδωσε εντολή να μπει λουκέτο στη χώρας για τρεις εβδομάδες, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι περιορισμοί θα βρίσκονται υπό «συνεχή επανεξέταση».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς κάθε νοικοκυριό του Ηνωμένου Βασιλείου παρότρυνε τους πολίτες να υπακούσουν στσα αυστηρά μέτρα προειδοποιώντας πως «τα πράγματα θα επιδεινωθούν προτού βελτιωθούν».

Ωστόσο, ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον, ο κορυφαίος σύμβουλος επιδημιολογίας της κυβέρνησης, πιστεύει ότι το λουκέτο πρέπει να παραμείνει σε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο.

Ο Φέργκιουσον δήλωσε στους Times του Λονδίνου: «Θα πρέπει να διατηρήσουμε τα μέτρα αυτά κατά τη γνώμη μου για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα – πιθανώς μέχρι το τέλος Μαΐου, ίσως ακόμη και στις αρχές Ιουνίου. Πάντως είμαι αισιόδοξος για τον Μάιο».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις νέες έκτακτες εξουσίες που παραχωρήθηκαν, η βρετανική αστυνομία έχει το δικαίωμα να επιβάλει πρόστιμο 60 λιρών ή ακόμα και να συλλαμβάνει τους παραβάτες των αυστηρών μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι η αστυνομία «θα εφαρμόζει πάντα τα μέτρα σύμφωνα με την κοινή λογική και τη διακριτική της ευχέρεια».

Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk