Ο παγκόσμιος χάρτης των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Ο χάρτης δημιουργήθηκε από τον αναλυτή αγορών πετρελαίου στο Διεθνές Πρακτορείο Ενέργειας, Olivier Lejeune και αποτυπώνει την αντίδραση κάθε χώρας στην πανδημία.

«Πιό σκούρο το χρώμα – πιο «βαθύ» το lockdown» αναφέρει ο ρεπόρτερ του Guardian,  Ben Quinn, ο οποίος ανέβασε στο Twitter, το χάρτη με τα μέτρα που έχουν ληφθεί στον κόσμο για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Ο χάρτης δημιουργήθηκε από τον αναλυτή αγορών πετρελαίου στο Διεθνές Πρακτορείο Ενέργειας, Olivier Lejeune και αποτυπώνει την αντίδραση κάθε χώρας στην πανδημία.

Με γαλάζιο χρώμα σημειώνονται τα πιο ήπια μέτρα, ενώ μπλε σκούρο βάφονται τα κράτη που έχουν επιβάλλει πλήρη αποκλεισμό για την πανδημία.

Δείτε εδώ το χάρτη ο οποίος ενημερώνεται συνεχώς.

Αυστηρότερα τα μέτρα στην Ευρώπη

Αυστηρότερα είναι τα μέτρα στην Ευρώπη η οποία βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα».

Ο απολογισμός το τελευταίο 24ωρο  είναι 1.034 νεκροί σε μια μόλις ημέρα και συνολικά 5.000 θάνατοι, με την Ιταλία να πληρώνει το βαρύτερο τίμημα, μετρώντας 4.032 νεκρούς.

Απόλυτη καραντίνα σε Ιταλία -Ισπανία – Γαλλία

Από την Ιταλία, στη Γαλλία, που έχει επιβάλλει αυστηρό περιορισμό μετακινήσεων και την Ισπανία η οποία εδώ και πέντε ημέρες έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν λάβει τα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Στον χάρτη φαίνεται επίσης πως και η Νότια Κορέα, που είδε τα κρούσματα και τους νεκρούς από τον κοροναϊό να αυξάνονται ραγδαία έχει επιβάλλει καθολική απαγόρευση μετακινήσεων, αλλά και αυστηρούς ελέγχους στα σύνορά της.

Νέα μέτρα σε Γερμανία – Βέλγιο

Την ίδια ώρα στο Βέλγιο, επιβλήθηκε παύση λειτουργίας του αεροδρομίου Σαρλρουά, των Βρυξελλών, στα πλαίσια της προσπάθειας αντιμετώπισης του κοροναϊού στη χώρα, στην οποία καταγράφονται 37 νεκροί και περισσότερα από 2.257 κρούσματα.

Γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας έχει επιβληθεί σε ολόκληρη τη Βαυαρία καθώς όπως είπε ο πρωθυπουργός του γερμανικού κρατιδίου, Μάρκους Σέντερ, οι πολίτες δεν πειθάρχησαν στα μέτρα περιορισμού.

Δραματική εξάλλου είναι η κατάσταση στο Ιράν οπου λόγω κοροναϊού, πεθαίνει ένας άνθρωπος κάθε δέκα λεπτά, με τις οικογένειες να θάβουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα σε λάκκους και το ιατρικό προσωπικό λόγω ελλείψεων να φροντίζει χωρίς μάσκες τους ασθενείς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk