Με το Λονδίνο να βρίσκεται σε πλήρη απομόνωση από την Παρασκευή, δημοσιεύματα αγγλικών ΜΜΕ, αναφέρουν ότι πάνω από 40 σταθμοί του Μετρό κλείνουν από σήμερα, ενώ  20.000 στρατιώτες  προετοιμάζονται να συμμετάσχουν στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Στους δρόμους ο στρατός

20.000 στρατιώτες αναμένεται να αναλάβουν δράση σύμφωνα με την ιστοσελίδα The sun.

Όπως αναφέρει, οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να επιτάξουν ξενοδοχεία και να τα διαχειρίζονται ως νοσοκομεία, καθώς ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, είναι έτοιμος να λάβει δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης.

Ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό έχει φθάσει πλέον στους 104 στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα 2.226.

Την Τετάρτη, ο Τζόνσον ανακοίωσε ότι τα σχολεία θα κλείσουν από την Παρασκευή, ενώ ακυρώθηκαν οι  εξετάσεις Α-Level και GCSE.

Επιπλέον, εξετάζονται και άλλα μέτρα προκειμένου να μείνουν οι άνθρωποι στο σπίτι τις επόμενες ημέρες και τα στρατεύματα θα αναπτυχθούν σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν το έθνος να χειριστεί την  κρίση, αναφέρει το δημοσίευμα.

Κλείνουν πάνω από 40 σταθμοί του Μετρό

Στο μεταξύ, η Telegraph, γράφει ότι επίκειται κλείσιμο δεκάδων σταθμών του  Μετρό στο Λονδίνο, από σήμερα Πέμπτη.

Έως 40 σταθμοί που δεν συνδέονται με άλλες γραμμές κλείνουν από σήμερα, ενώ οι γραμμές Waterloo και City  δεν θα λειτουργούν από την Παρασκευή.

Τα δρομολόγια στα λεωφορεία της Βρετανικής πρωτεύουσας θα μειωθούν και οι άνθρωποι καλούνται να «μην χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για οτιδήποτε άλλο εκτός από τα βασικά ταξίδια».

Πηγή: The sun, Telegraph