Στην θεραπευτική προσπάθεια που γίνεται αυτή την στιγμή στη χώρα μας αναφέρθηκε ο Θάνος Δημόπουλος καθηγητής Ιατρικής και Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α στην εκπομπή «LIVE NEWS» του MEGA.

Ο κ. Δημόπουλος τόνισε πως το ειδικό φάρμακο για την αντιμετώπιση του κοροναϊού θα χρειαστεί χρόνο, αλλά οι γιατροί χορηγούν ήδη σε βαριά περιστατικά φάρμακα για ιογενείς λοιμώξεις και αποδίδουν.

Πιο αναλυτικά ανέφερε τα εξής: «Δεν θα περιορίσουμε την μετάδοση του ιού κάνοντας πιο πολλά τεστ. Θα την περιορίσουμε μειώνοντας τις επαφές μας.

Όσον αφορά στην θεραπευτική προσπάθεια που γίνεται, χορηγούνται ειδικά φάρμακα και αντιικά και το φάρμακο χλωροκίνη. Και ξέρουμε πως γίνονται κλινικές μελέτες σε πολλά μέρη του κόσμου και όποια θετική εξέλιξη έχουμε δημοσιεύεται και επικοινωνείται στην επιστημονική κοινότητα.

Είναι αισιόδοξα τα μηνύματα που λαμβάνουμε. Ακόμα και αν είναι πιο πολλά τα κρούσματα, σίγουρα δεν ανήκουν σε άτομα που χρειάζονται νοσηλεία.

Περίπου 3.000 είναι όσοι νοσούν στην Ελλάδα. Για κάθε κρούσμα επιβεβαιωμένο εργαστηριακά έχουμε άλλα 10 που δεν το γνωρίζουν.

Το ειδικό φάρμακο θα απαιτήσει χρόνο. Δανειζόμαστε φάρμακα από παρόμοιες ιογενείς λοιμώξεις. Έχουμε ενδείξεις ότι αποδίδουν.

Η επιτροπή του ΕΟΔΥ έχει γνωστοποιήσει σε όλα τα νοσοκομεία έναν θεραπευτικό αλγόριθμο του πως θα αντιμετωπίσουμε τον ασθενή ανάλογα με την σοβαρότητα της κατάστασής του».