Σούπα με κόκκινο λάχανο, αχλάδι και απάκι

Γλυκιά, γευστική, με το μοναδικό άρωμα του καπνιστού κρεατικού.

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 15’ Μαγείρεμα 50’

 

Υλικά (για 4 μερίδες)

40 γρ. ελαιόλαδο

1 πράσο, σε ροδέλες

1 μέτριο λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

700 γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο

60 γρ. κόκκινο κρασί γλυκό

1,2 λίτρο σπιτικό ζωμό λαχανικών ή από βιολογικό κύβο

230 γρ. πατάτα, κομμένη στα 4

1 αστεροειδή γλυκάνισο

100 γρ. κρέμα καρύδας

60 γρ. βούτυρο

140 γρ. αχλάδι, σε κυβάκια

100 γρ. απάκι, σε κυβάκια

4 κ.σ. καρύδια, σπασμένα

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το λάχανο και λίγο αλάτι και συνεχίζουμε να τσιγαρίζουμε.

Μόλις βγάλει τελείως τα υγρά του (σε περίπου 15’), σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τον ζωμό και την πατάτα, τον αστεροειδή και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Επειτα αφαιρούμε τον αστεροειδή και χτυπάμε στο μπλέντερ τη σούπα προσθέτοντας το βούτυρο και την κρέμα καρύδας μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή.

Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με το αχλάδι, το απάκι και τα καρύδια.

Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk