Σχέδιο Τραμπ για επιταγή 1.000 δολαρίων σε κάθε Αμερικανό λόγω κορωνοϊού

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο Αμερικανός πρόεδρος εξετάζει να εφαρμόσει την πρωτοβουλία μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες.

Σχέδιο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού με το μέρισμα των 1.000 δολαρίων φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση Τραμπ.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έχουν υποστεί πλήγμα από την ξαφνική οικονομική επιβράδυνση που έχει προκαλέσει η επιδημία του κορωνοϊού, ο αμερικανός πρόεδρος εξετάζει να εφαρμόσει την πρωτοβουλία μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες.

Όπως αναφέρει η «WSJ», ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, προωθεί πακέτο μέτρων οικονομικής στήριξης, ύψους 850 δισ. δολαρίων, καθώς η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθεί να μετριάσει τον αντίκτυπο στην οικονομία.

«Έχουμε ολόκληρο πακέτο»

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι Αμερικανοί θα λάβουν γρήγορα χρήματα στις τσέπες τους και ότι οι ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια», ανέφερε ο κ. Μνούτσιν. Παράλληλα, επικαλέσθηκε τις ανάγκες των ξενοδοχείων και των επιχειρήσεων. «Έχουμε ένα ολόκληρο πακέτο και θα παρουσιάσουμε τις λεπτομέρειες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι προτάσεις εξετάζονται την ώρα που οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης «ζυγίζουν» τις επόμενες κινήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το Κογκρέσο έχει ήδη εγκρίνει πρώτο κονδύλι 8,3 δισ. δολαρίων και ολοκληρώνει δεύτερο πακέτο νομοθετικών μέτρων που εστιάζει στους εργαζομένους.

Οι Δημοκρατικοί έχουν προτείνει το δικό τους πακέτο 750 δισ. δολαρίων για την τρίτη φάση, ενώ στο τραπέζι εξετάζονται και άλλα μέτρα, μεταξύ των οποίων να δοθούν 1.000 δολάρια σε κάθε Αμερικανό.

Το πακέτο προβλέπει και οικονομική στήριξη έως και 60 δισ. δολαρίων για τις αεροπορικές εταιρείες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk