Ελληνικά Ταχυδρομεία: 3 άτομα κατά το μέγιστο σε αναμονή εντός καταστημάτων

Σε ανοικτό χώρο οι παραδόσεις δεμάτων, οι αντικαταβολές και οι πληρωμές συντάξεων – Απαραίτητη η απόσταση ενός μέτρου

Τμηματική είσοδο στα ταχυδρομικά καταστήματα με μέγιστο αριθμό ατόμων σε αναμονή και μέτρα προστασίας κατά τις παραδόσεις δεμάτων, αντικαταβολών, συντάξεων εφαρμόζουν από σήμερα, Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020, λόγω κορωνοϊού τα ΕΛΤΑ. Πρόκειται για νέα έκτακτα μέτρα σε συνέχεια όσων ήδη έχουν ληφθεί από την περασμένη Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, από σήμερα και μέχρι νεωτέρας, η είσοδος των πελατών στα ταχυδρομικά καταστήματα θα γίνεται τμηματικά, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου (ένας πελάτης κάθε 10τμ) με μέγιστο αριθμό πελατών σε αναμονή, τα 3 άτομα. Οι υπόλοιποι πελάτες θα πρέπει να περιμένουν υποχρεωτικά την σειρά τους εκτός του χώρου του καταστήματος.

Ακόμη, οι παραδόσεις συστημένων, μικροδεμάτων και δεμάτων, οι εισπράξεις αντικαταβολής, οι πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων και όλες οι συναλλαγές με τους ταχυδρόμους και τους διανομείς του ομίλου ΕΛΤΑ θα πραγματοποιούνται στην είσοδο του κτηρίου του παραλήπτη (κατοικίας ή επαγγελματικού χώρου), σε ανοικτό χώρο, τηρώντας την απαραίτητη απόσταση του ενός μέτρου, ενώ για την υπογραφή θα χρησιμοποιούνται τα μέσα (στυλό) του πελάτη.

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι πελάτες των ΕΛΤΑ προκειμένου να αποφύγουν τις μετακινήσεις τους, επεκτάθηκε ο χρόνος παραμονής των ανεπίδοτων ταχυδρομικών αντικειμένων (συστημένων επιστολών και δεμάτων) στα ταχυδρομικά καταστήματα, μέχρι νεωτέρας.

Επιπλέον, έχουν ήδη ξεκινήσει απολυμάνσεις, από εξειδικευμένα συνεργεία σε όλα τα καταστήματα και τους χώρους εργασίας ενώ θα απολυμανθεί σταδιακά και ο στόλος των οχημάτων.

Λόγω των ειδικών συνθηκών που προκύπτουν από την πανδημία, με ανακοίνωσή τους, τα ΕΛΤΑ ζητούν την κατανόηση των πελατών τους για περιπτώσεις καθυστερήσεων στην ταχυδρομική εξυπηρέτηση και έκτακτων αλλαγών στα ωράρια και τη λειτουργία κάποιων καταστημάτων. Τέλος, διαβεβαιώνουν ότι συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις και τις επίσημες ανακοινώσεις της Πολιτείας και είναι σε ετοιμότητα για την υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων, εφόσον χρειαστεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk