Ξανθός στο MEGA: Υποχρέωση όλων να εμπιστευόμαστε την Επιτροπή του υπουργείου για κορωνοϊό

Για τον σχεδιασμό των ελληνικής πολιτείας μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού, την αντοχή του συστήματος Υγείας, καθώς και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός

Για τον σχεδιασμό των ελληνικής πολιτείας μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού, την αντοχή του συστήματος Υγείας, καθώς και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με την εξάπλωση του ιού στη χώρα μας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως δεν υπάρχει σχεδιασμός αντιμετώπισης τέτοιων πολύ απειλητικών συμβάντων, γι΄ αυτό δεν υπάρχει μόνιμος μηχανισμός επιδημιολογικής επιτήρησης και παρέμβασης υψηλού επιπέδου, όπως αυτός που συγκροτήθηκε το τελευταίο διάστημα.

Ο ίδιος χαρακτήρισε εξαιρετική τη δουλειά της αρμόδιας Επιτροπής του υπουργείου Υγείας. «Είναι οι καλύτεροι επιστήμονες που διαθέτει σήμερα η χώρα. Σωστά έχουν επιλεγεί και τους έχει ανατεθεί αυτός ο ρόλος. Είναι υποχρέωση όλων να μην αμφισβητούμε τις γνωμοδοτήσεις και τις εισηγήσεις τους και να εμπιστευόμαστε τις σωστά τεκμηριωμένες κατευθυντήριες γραμμές που δίνουν» τόνισε.

Αναφορικά με τις 2.000 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού διετούς διάρκειας, ο κ. Ξανθός υπογράμμισε πως «είναι μια πρώτη χρήσιμη ένεση ανθρώπινου δυναμικού» συμπληρώνοντας πως είναι θετικό ότι πρόκειται για συμβάσεις διετούς διάρκειας.

Μιλώντας για την κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως η αντοχή του συστήματος θα κριθεί σε δύο επίπεδα: το ένα είναι κατά πόσον θα είναι αποτελεσματικά τα μέτρα περιορισμού του κορωνοϊού στο γενικό πληθυσμό και το δεύτερον είναι κατά πόσον θα ενισχυθεί εγκαίρως με επιπλέον πόρους το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της Υγείας για την αντιμετώπισης της πανδημίας. Όπως χαρακτηριστικά είπε α) οι προσλήψεις πρέπει να συνοδεύονται με ένα πλάνο προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, β) πρέπει να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις που λήγουν αυτή την περίοδο, γ) πρέπει να ενισχυθούν οι προϋπολογισμοί και δ) πρέπει να ενισχυθούν με επιπλέον προσωπικό τα τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk