Καταγραφή νέων κρουσμάτων που έχουν προσβληθεί από τον COVID-19 και 4 νεκροί μέχρι τώρα συνιστούν την παρούσα κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει προοδευτικά μέρα με τη μέρα.

Θύματα

Ένα τέταρτο άτομο πέθανε στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την προσβολή του κορωνοϊού, λέει ο υπουργός Υγείας Matt Hancock.

Το θύμα ήταν μια γυναίκα 70 ετών που είχε ήδη προβλήματα υγείας και είχε υποβληθεί σε θεραπεία στο νοσοκομείο του Wolverhampton.
Πιστεύεται ότι κόλλησε τον ιό στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Αγγλίας, κ. Chris Whitty, δήλωσε: «Λυπάμαι πολύ που αναφέρω ότι ένας τέταρτος ασθενής στην Αγγλία που έδειξε θετικό αποτέλεσμα για το COVID-19 δυστυχώς πέθανε».

«Προσφέρω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους φίλους της και ζητώ τον σεβασμό της ιδιωτικότητάς τους».

«Η ασθενής, που υποβλήθηκε σε θεραπεία στο νοσοκομείο του Royal Wolverhampton, ήταν στα 70 της χρόνια και είχε ήδη προβλήματα υγείας. Φαίνεται ότι κόλλησε από τον ιό στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει ξεκινήσει ο πλήρης εντοπισμός των επαφών».

Ποια είναι τα τέσσερα στάδια του κυβερνητικού σχεδίου;

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων λοιμώξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 46 και έφτασε τα 319 άτομα τις τελευταίες 24 ώρες , σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της κυβέρνησης.

Η άνοδος της προηγούμενης ημέρας ήταν 67. Η Downing Street λέει ότι το Η.Β βρισκόταν ακόμα στη φάση του «περιορισμού» της επιδημίας και δεν είχε ακόμη μεταβεί στο στάδιο «καθυστέρησης»

Περίπου 280 από τις συνολικές περιπτώσεις βρίσκονται στην Αγγλία, με το Λονδίνο να έχει το πολύ 61. Οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν την κατάσταση στις 9 π.μ. τη Δευτέρα και δείχνουν ότι μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί σχεδόν 25.000 άνθρωποι.

Ουαλία και Σκωτία

Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Ουαλίας επιβεβαίωσε νωρίτερα δύο από τις νέες περιπτώσεις, οι οποίες δήλωσε ότι δεν ήταν συνδεδεμένες και ότι και οι δύο άνθρωποι είχαν βρεθεί πρόσφατα στην Ιταλία. Υπάρχουν τώρα έξι μολυσμένα άτομα στην Ουαλία. Πέντε από τις νέες περιπτώσεις βρίσκονται στη Σκωτία, με συνολικό αριθμό εκεί να φτάνει τα 23 άτομα.

Και τα τέσσερα άτομα που πέθαναν στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από θεραπεία για κορωνοϊό είχαν προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας. Την Κυριακή ανακοινώθηκε ότι ένας άνδρας στην ηλικία των 60 ετών πέθανε στο γενικό νοσοκομείο του Μάντσεστερ .

Την περασμένη εβδομάδα, μια γυναίκα 70 ετών έχασε τη ζωή της στο νοσοκομείο στο Reading του Berkshire, ενώ ένας 83χρονος άνδρας πέθανε στο πανεπιστήμιο του Milton Keynes.

Λονδίνο

Στην πρωτεύουσα, η Transport for London (TfL) δήλωσε ότι πραγματοποιούσε ένα «βαθύ καθαρισμό» στο γραφείο του Southwark που χρησιμοποίησε ένας εργαζόμενος που βγήκε θετικός στον ιό.

Η οργάνωση δεν διευκρίνισε τη δουλειά τους, αλλά το κτίριο βρίσκεται εκεί όπου παρακολουθεί τους δρόμους του Λονδίνου και ελέγχει το δίκτυο σωλήνων.

Τα τελευταία στοιχεία έρχονται, καθώς ο Boris Johnson πραγματοποίησε επείγουσα συνάντηση με το «Cabinet Office Briefing Rooms (COBRA)» σχετικά με την επιδημία COVID-19 .

Ένας εκπρόσωπος της Downing Street δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δε βρίσκεται ακόμη στο στάδιο «καθυστέρησης».

Ένα τέτοιο βήμα θα απαιτούσε συμφωνία από τον επικεφαλής ιατρικό υπάλληλο της Αγγλίας, Chris Whitty, και τον κύριο επιστημονικό σύμβουλο του Sir Patrick Vallance.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος πρόσεθεσε ότι η κυβέρνηση αποδέχθηκε πως ο ιός θα εξαπλωθεί σημαντικά.