Με αλματώδεις ρυθμούς αυξάνονται τα κρούσματα κοροναϊού στην Ιταλία. Μόλις σε μία ημέρα τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 1.145 άτομα. Αύξηση και στον αριθμό των νεκρών που πλέον έφθασαν τους 233, ενώ οι ασθενείς που ιάθηκαν ανέρχονται σε 589.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, τα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα έφτασαν τα 5.883, με τα κρούσματα να αυξάνονται κατά 1.145 σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα.

Θετικός στον κοροναϊό βρέθηκε και ο γραμματέας του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Τζινγκαρέτι. Ωστόσο δήλωσε ότι είναι καλά και βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό μαζί με την οικογένειά του.

Παράλληλα, άνδρας της ασφαλείας του γραμματέα της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι φέρεται να είναι θετικός στον ιό. Ο γραμματέας της Λέγκας, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση RAI, δήλωσε έτοιμος να υποβληθεί στις εξετάσεις για την ανίχνευση του ιού.

Οι περιφέρειες με τα περισσότερα κρούσματα

Στα νοσοκομεία της χώρας έχουν εισαχθεί 2.651 άνθρωποι, 567 ασθενείς είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας και 1.843 βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Οι περιφέρειες της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19 παραμένουν η Λομβαρδία (3.420), η Εμίλια Ρομάνια (1.010) και το Βένετο (543).