Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: Όχι στη συκοφαντία, ναι στην εξυγίανση

Εν αναμονή του νέου Γενικού Διευθυντή ενός οργανισμού που χρειάζεται ριζικές μεταρρυθμίσεις

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου κ. Πάνος Λουκάκος

Την περασμένη Τρίτη 3 Μαρτίου έληξε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την θέση του Γενικού Διευθυντή του Ε.Κ.Κ. Δεκατρείς οι αιτήσεις, θα αρχίσουν να εξετάζονται από την συνεδρίαση του Δ.Σ της Παρασκευής 6 Μαρτίου.

Στη συνέχεια θα κληθούν από το Δ.Σ σε προσωπική συνέντευξη όσοι από τους υποψήφιους συγκεντρώνουν τα από τον νόμο προβλεπόμενα προσόντα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα το Δ.Σ. θα καταλήξει στην πρότασή του προς την αρμόδια υπουργό Πολιτισμού για τον διορισμό Γενικού Διευθυντή.

Υπενθυμίζουμε ότι το Δ.Σ είχε ομόφωνα αποφασίσει να επαναπροκηρύξει την θέση του Γ.Δ σε συνεδρίασή του της 5ης Φεβρουαρίου δεδομένου ότι με την αρχική προκήρυξη είχαν υποβληθεί μόλις πέντε υποψηφιότητες και τα μέλη του Δ.Σ. είχαν κρίνει ότι έπρεπε να έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια επιλογής.

«Στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της προσεχούς εβδομάδος θα επιλεγούν και θα προταθούν στην αρμόδια υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για διορισμό τα κατάλληλα πρόσωπα και για τις θέσεις των τεσσάρων διευθυντών» αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου κ. Πάνος Λουκάκος. «Με την στελέχωση των υπηρεσιών του Ε.Κ.Κ αρχίζει η φάση της ανασυγκρότησης και εξυγίανσής του».

Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα έχει ανατεθεί σε δικηγορική εταιρία η διερεύνηση του συνόλου των ζητημάτων που αναφέρονται στις εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αντίγραφα των οποίων έχουν ήδη επιδοθεί και προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και αποστέλλονται και στον αρμόδιο εισαγγελέα για τις δικές του ενέργειες. Όπου δε απαιτούνται εγκλήσεις, έχει δοθεί εντολή για την υποβολή τους. Επίσης το Δ.Σ του Ε.Κ.Κ έχει ζητήσει με απόφασή του από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού την διενέργεια εκτάκτου διαχειριστικού ελέγχου για την περίοδο 2016- 2019.

Ο κ. Λουκάκος καθιστά σαφές ότι «τα δεδομένα αυτά δημιουργούν αντιδράσεις σε όσα κατεστημένα συμφέροντα ενδεχομένως θίγονται από την πορεία ανασυγκρότησης και εξυγίανσης του Ε.Κ.Κ. Οι αντιδράσεις αυτές παίρνουν συνήθως την μορφή ανακύκλωσης ψευδών και ανυπόστατων «πληροφοριών» που αναρτώνται στο διαδίκτυο. Είναι σαφές ότι το Ε.Κ.Κ. δεν θα ανοίξει διάλογο με συκοφάντες και η απάντηση σε συκοφαντίες μόνο σε νομικό επίπεδο θα δοθεί».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Parties, μόνο parties Ενα ολόχρυσο, κεντημένο με χιλιάδες μικρά ρουμπίνια μαντίλι, το οποίο έχει «δραπετεύσει» από τον λαιμό της Εσθήρ, δημιουργεί αστραφτερούς... ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk