Οι επιπτώσεις που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός παγκοσμίως συνεχίζονται. Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση αναβολής του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που θα άρχιζε την Πέμπτη 5 Μαρτίου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να αναβάλλει τη διοργάνωση του 21ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος.

«Για την απόφαση αυτή, που πάρθηκε με σύνεση και κοινή λογική, το Ινστιτούτο λαμβάνει υπόψη του τις τελευταίες ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, και των αρμόδιων Ελληνικών Αρχών, σχετικά με την εκτίμηση εξάπλωσης του κορωνοϊού (COVID-19)» αναφέρεται σε ανακοίνωσή του. «Η ασφάλεια των θεατών, των συνεργατών, των υποστηρικτών καθώς και των ξένων προσκεκλημένων καλλιτεχνών, αποτελούν αναμφίβολα προτεραιότητα.»

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι δεν πρόκειται για ακύρωση της 21ης διοργάνωσης αυτού του Φεστιβάλ και ότι το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του να προβάλλει τον ποιοτικό γαλλόφωνο κινηματογράφο στις καλύτερες δυνατές συνθήκες. «Εξετάζουμε την δυνατότητα διεξαγωγής του τον Ιούνιο» αναφέρεται επίσης. Σύντομα θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες, ανάλογα με την εξέλιξη της υγειονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και των συστάσεων των αρμοδίων Αρχών για τη δημόσια υγεία.

Επίσης το Γαλλικό Ινστιτούτο ευχαριστεί θερμά όλους τους συνεργάτες, εθελοντές, αιθουσάρχες, διανομείς και υποστηρικτές τους που συμμετέχουν στην προετοιμασία αυτής της 21ης διοργάνωσης και συνεχίζουν να στηρίζουν το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος.

Να επισημανθεί τέλος, ότι οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις (εκτός από αυτές που απευθύνονται σε σχολεία) και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Γαλλικού Ινστιτούτου διεξάγονται κανονικά και φυσικά, θα επανεκτιμάται η διεξαγωγή τους ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης της δημόσιας υγείας.