Συνεχίζουν Τούρκοι αξιωματούχοι, τα επικοινωνιακά -και όχι μόνο- «παιχνίδια» στις πλάτες των προσφύγων.

Για υποκρισία κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη διεθνή κοινότητα ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Φαχρετίν Αλτούν, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι πάνω από 80.000 πρόσφυγες «έφυγαν από την  Τουρκία για την Ευρώπη», τις τελευταίες μέρες.

Ειδικότερα ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, αναφέρει πως το προσφυγικό πρόβλημα δεν είναι μόνο της Τουρκίας, προσθέτοντας πως η χώρα του έχει χάσει την υπομονή της στην κενή ρητορική των εταίρων, όμως παραμένει ανοιχτή σε μία σοβαρή συνεργασία.

«Η Τουρκία συνεχίζει να εφαρμόζει την τακτική της «προσωρινής» προστασίας για τους Σύρους στη χώρα. Σε κανέναν από τους Σύρους αδερφούς και αδερφές μας δεν έχει ζητηθεί να φύγει. Αν επιλέξουν να μείνουν, μπορούν. Αν επιλέξουν να φύγουν μπορούν» υποστήριξε σύμφωνα με την εφημερίδα «Sabah».

«Η Τουρκία φιλοξενεί 3,7 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που διέφυγαν του πολέμου, του ολέθρου και του χάους.

Είμαστε περήφανοι που έχουμε ξοδέψει πολύτιμα κρατικά κονδύλια για να βοηθήσουμε τους αδερφούς και τις αδερφές μας χάρη στην γενναιοδωρία των Τούρκων πολιτών.

Η διεθνής κοινότητα μάς άφησε μόνους να αντιτωπίσουμε την πρόκληση», αναφέρει ο εκπρόσωπος του Ερντογάν.

Πάνω από 80.000 πρόσφυγες στα σύνορα

Ο  Φαχρετίν Αλτούν, συνεχίζοντας τους εκβιασμούς στις πλάτες των προσφύγων,  αναφέρει ότι: «Ορισμένοι από τους πρόσφυγες αυτούς αποφάσισαν να φύγουν βάσει της αλλαγής της πολιτικής. Ο αριθμός τους είναι 80.888. Αυτός ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες».

Επιπλέον, ξεκαθαρίζει πως η Τουρκία δεν πρόκειται να αποδεχτεί επιπλέον πρόσφυγες από την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, σημειώνοντας πως «η Ευρώπη και οι άλλοι πρέπει να αναλάβουν δράση για την αντιμετώπιση της τεράστιας αυτής πρόκλησης. Δεν προτιθέμεθα να το κάνουμε μόνοι μας».