Μια πολύ δύσκολη εβδομάδα πέρασε ο Ολυμπιακός, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε μέσα σε λίγες μέρες την ομάδα του να αποδεκατίζεται και να ξεμένει από λύσεις, ενόψει της αποψινής (20/2, 19:15) αναμέτρησης κόντρα στη Βιλερμπάν για την 25η αγωνιστική της Euroleague.

Ο έλληνας τεχνικός, πλην των γνωστών απουσιών του Σπανούλη, του Ρότσεστι και του Χαραλαμπόπουλου, είδε τους Μπράντον Πολ και Όγκουστιν Ρούμπιτ να μεταφέρονται στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και βγαίνουν «νοκ-άουτ» για το παιχνίδι με τους Γάλλους.

Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα των «ερυθρόλευκων» Σακίλ ΜακΚίσικ και Ντουάιτ Μπάικς δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής λόγω του θέματος που έχει προκύψει με τις μεταγραφές και έτσι ο Γιώργος Μπαρτζώκας καλείται να παρατάξει… μισή ομάδα.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη 12η θέση με ρεκόρ 10-14, σε ισοβαθμία με τη Χίμκι και τον Ερυθρό Αστέρα, μόλις μία νίκη πίσω από την είσοδο στην οκτάδα, και θέλει να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για πρόκριση στα πλέι-οφ.

Όσον αφορά τη Βιλερμπάν, που είναι 15η με ρεκόρ 9-15, εκτός θα είναι ο τραυματίας Ντέιβιντ Λάιτι, ενώ ο νέος παίκτης της ομάδας, Ντεβιόν Μπέρι, δεν ταξίδεψε στην Ελλάδα με την υπόλοιπη αποστολή.

Τον αγώνα θα διευθύνουν οι Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία), Κάρλος Περούγκα (Ισπανία) και η Άνε Πάντερ (Γερμανία).