Ο Ολυμπιακός φοράει ξανά το ευρωπαϊκό του κουστούμι και ετοιμάζεται να υποδεχθεί στο «κάστρο» του την Αρσεναλ, για τον πρώτο αγώνα της φάσης των «32» του Europa League.

Οι Ερυθρόλευκοι με τη βοήθεια των οπαδών τους θα προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη στο αυριανό παιχνίδι (20/2, 22:00): και να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «16» του θεσμού. Μια νίκη, που αν την κατακτήσουν, θα τους δώσει το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί την επόμενη Πέμπτη (27/2) στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο Εμιρέιτς.

Οι Πειραιώτες το βράδυ της Τετάρτης ολοκλήρωσαν στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη χωρίς απρόοπτα την προετοιμασία τους για τη μεγάλη αναμέτρηση με τους Κανονιέρηδες και είναι πανέτοιμοι για μια ακόμα μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά.

Ένα ακόμα μεγάλο ευρωπαϊκό παιχνίδι, με τους Ερυθρόλευκους να θέλουν να γράψουν μια ακόμα χρυσή σελίδα στην πλούσια ιστορία τους. «Πιστεύω στις δυνάμεις μας, στις δυνατότητές μας και αν παίξουμε με θάρρος και κουράγιο και κάνουμε αυτό που πρέπει, νομίζω ότι αύριο έχουμε πολλές πιθανότητες για να κερδίσουμε μια άριστη ομάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της πρώτης μάχης με τους Κανονιέρηδες.

Ο Πορτογάλος έχει προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα του για την μάχη με την Αρσεναλ και περιμένει από τους ποδοσφαιριστές του να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό απέναντι στα αστέρια του Μικέλ Αρτέτα. Οσον αφορά στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς, ο τεχνικός του Ολυμπιακού φέρεται να έχει καταλήξει στα 10/11 της βασικής ενδεκάδας που θα χρησιμοποιήσει.

Στην τελευταία προπόνηση ο Ιβηρας τεχνικός δοκίμασε με τους «βασικούς» τον Κώστα Φορτούνη και όλα δείχνουν ότι ο διεθνής μεσοεπιθετικός θα τον ξεκινήσει απέναντι στους Κανονιέρηδες. Από εκεί και πέρα, «παίζεται» μια θέση ανάμεσα στον Καμαρά και τον Μασούρα και ανάλογα τελικά ποιος θα προτιμηθεί θα διαμορφωθεί και το σχήμα του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά τη δοκιμή που έκανε στην τελευταία προπόνηση, ο Μαρτίνς σκέφτεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό με τον Σα κάτω από τα δοκάρια και τους Ομάρ, Σεμέδο, Μπα και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας.

Στα χαφ θα είναι οι Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκης, με τους Βαλμπουενά και Φορτούνη πίσω από τον Ελ Αραμπί. Το δίλημμα που έχει στο μυαλό του ο Πορτογάλος είναι ποιον εκ των Μασούρα ή Καμαρά να ξεκινήσει. Αν παίξει ο Καμαρά, ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με 4-3-2-1, έχοντας στην τριπλέτα των χαφ τον Αφρικανό μέσο.

Σε περίπτωση που προτιμηθεί ο Γιώργος Μασούρας, οι Ερυθρόλευκοι θα παραταχθούν με 4-2-3-1, έχοντας τους Μασούρα, Φορτούνη και Βαλμπουενά πίσω από τον Ελ Αραμπί. Όλα ωστόσο θα ξεκαθαρίσουν λίγες ώρες πριν την έναρξη της σπουδαίας αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να στοχεύει σε μια ακόμα πολύ μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά.