Τίτλος μετά από 10 χρόνια για τον Παναθηναϊκό στο βόλεϊ αντρών. Σε ένα ματς που διήρκεσε 3 ώρες και 17 λεπτά στο κλειστό του Αγίου Θωμά, οι Πράσινοι κατέκτησαν το Λιγκ Καπ, με τον Ολυμπιακός να κερδίζει με 3-2 την κανονική διάρκεια του δεύτερου τελικού, αλλά να χάνει με 15-13 το χρυσό σετ!

Οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν να είναι πίσω στο σκορ με 2-0, ανέτρεψαν με τον απίστευτο Κουμεντάκη το ματς, αλλά στο τέλος και στις λεπτομέρειες, οι παίκτες του Ανδρεόπουλου ήταν ψύχραιμοι και πήραν το επιθυμητό για αυτούς αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ, όμως είδε τους Ερυθρόλευκους να αντιδρούν και να πιέζουν για το 1-1. Με τον Στάροβιτς ως πρώτο όπλο τους και την υποδοχή τους, οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-0 και χρειαζόντουσαν ένα ακόμα για τον πρώτο του τίτλο μετά από 10 χρόνια!

Οι Έλληνες μίλησαν για τον Ολυμπιακό, Κουμεντάκης από τα άκρα και Ανδρεάδης στο μπλοκ και άνετα οι Πειραιώτες για το 2-1.

Ο Έλληνας ακραίος ήταν πρωταγωνιστή και στο 4ο σετ, με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει μετά από 2,5 ώρες παιχνιδιού. Στο τάι μπρέικ οι Ερυθρόλευκοι δεν πιέστηκαν, είχαν την κυριαρχία και οδήγησαν το Λιγκ Καπ στο χρυσό σετ.

Εκεί οι Πράσινοι, παρότι βρέθηκαν να χάνουν, εκμεταλλεύτηκαν την διακοπή της αναμέτρησης όταν σε μία προσπάθεια του Κουμεντάκη, ο ακραίος των Ερυθρόλευκων πήγε προς το μέρος των οπαδών των γηπεδούχων για να σώσει μία μπάλα, απέκτησαν το… μομέντουμ της αναμέτρησης και στις λεπτομέρειες κατέκτησαν το Λιγκ Καπ!

Ο ΣΤΑΡΟΒΙΤΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ

Ο Παναθηναϊκός πέρασε δυνατά στην αναμέτρηση με σύμμαχο το δυνατό του σερβίς και το αποτελεσματικό του μπλοκ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Πράσινοι να περάσουν με 6-3, με τους παίκτες του Μουνιόθ να επιστρέφουν με τον Φίνγκερ, και το άουτ του Στάροβιτς έφερε το 6-6.

Ένα ακόμα 4-0 των Πρασίνων και το μπλοκ του Γιάκομπσεν για το 10-6, με τον Ολυμπιακό να μειώνει σε 11-9.

Οι γηπεδούχοι ήταν αποτελεσματικοί στο μπλοκ, και μετά από εκατέρωθεν λάθη, ο Χουσάι είχε ένα ακόμα άουτ με τον ΠαναΘηναϊκό μέσω του μπλοκ του να έρχεται όλο και πιο κοντά στο πρώτο σετ.

Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 18-14 με τον Φίνγκερ, όμως ο πρώτος χρόνος των γηπεδούχων λειτουργούσε στην εντέλεια για να έρθει το 22-16 του Πελεκούδα.

Παρά τον 23-17 του Κουμεντάκη, ο Παναθηναϊκός απάντησε με δύο πόντους, με τον Στάροβιτς να πετυχαίνει τον άσο για να πάει το πρώτο σετ στους γηπεδούχους με το τελικό 25-17.

Το ίδιο δυναμικά μπήκε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο σετ, ο Φίνγκερ ήταν ο μοναδικός τρόπος απειλής για τους Ερυθρόλευκους, με τον Στάροβιτς να αναλαμβάνει τις επόμενες επιθέσεις του Τριφυλλιού.

Με καρφί αρχικά και με καρφί στη συνέχεια, ο Βόσνιος έφερε τον δεύτερο τελικό στο 9-5.

Η είσοδος του Ανδρεάδη βοήθησε στο μπλοκ τον Ολυμπιακό, ο οποίος μείωσε σε 11-9, ενώ ο Γκέργκι με το δυνατό σερβίς του ήταν η αιτία που οι Ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν σε 13-13 την αναμέτρηση.

Και πάλι όμως ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και προηγήθηκε με 16-13, την ώρα που υπήρχε και μία ένταση μεταξύ του Ανδρεάδη και του Κουμεντάκη σε μία αμφισβητούμενη φάση. Το 19-15 των Πρασίνων έγινε 19-17 από τον Κουμεντάκη, με τον διεθνή ακραίο να μειώνει και στον πόντο.

Στο 23-19 του Τσάτσιτς, ο Ολυμπιακός απάντησε και πάλι με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Ο Κουμεντάκης πήρε επάνω του τις επόμενες επιθέσεις μετά το μπλοκ άουτ του Φίνγκερ, και έστειλε το ματς στο 23-22!

Οι δύο ομάδες πήγαν το παιχνίδι πάνω από τους 25 ποντους, ο Στάροβιτς είχε την μερίδα του λέοντος στις επιθέσεις των γηπεδούχων και με πόντους στο τέλος το δεύτερο σετ άνηκε στον Παναθηναϊκό.

ΕΝΑΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ ΤΟ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ

Ο Ολυμπιακός πίεσε στο σερβίς, όμως από την στιγμή που ο Τσάτσιτς οδηγήθηκε στο σερβίς, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 6-3, μέχρι να αναλάβουν οι Έλληνες για τους Ερυθρόλευκους.

Ο Κυουμεντάκης και ο Ανδρεάδης σήκωσαν την ομάδα τους στην πλάτη τους, ισοφάρισαν το παιχνίδι στο 8-8, ενώ ο κεντρικός των Πειραιωτών έδωσε το προβάδισμα.

Ο Κουμεντάκης έδρασε ξανά για το 8-11 ενώ ο Φίνγκερ με τον Ανδρέαδη οδήγησαν το παιχνίδι στο 11-15!

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν πιο συγκεντρωμένοι στην υποδοχή τους, ανέβηκε ο Τερβαπόρτι στον τρόπο που μοίραζε την μπάλα, με τον Πετρέα μέσω του σερβίς να γράφει το 13-18 και τον Κουμεντάκη ξανά να παίρνει το μπλοκ άουτ για το 14-20.

Κάπου εκεί φαινόταν πως ο προπονητής των Πρασίνων σκεφτόταν ήδη το 4ο σετ. Άνοιξε το ροτέισον, και ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα για να μειώσει σε 2-1, καθώς τελείωσε το σετ στο 16-25 παίζοντας… σβηστά στους τελευταίους πόντους.

Ντέρμπι και στο 4ο σετ αλλά με ξεκάθαρο φαβορί. Ο Στάροβιτς ήταν αιτία για να πιεστούν επιπλέον οι φιλοξενούμενοι, όμως οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι με χέρι στο σκορ. Ο Κουμεντάκης ήταν το κρυφό χαρτί του Μουνιόθ. Πίεσε σε κάθε μπάλα την υποδοχή του Παναθηναϊκού, πέτυχε δύο πόντους για το 6-6 ενώ αργότερα με τον Φίνγκερ ως βοηθό του στο σκορ έστειλαν μαζί το ματς στο 13-15.

Οι Ερυθρόλευκοι είδαν σε εκείνο το διάστημα την άνοδο των Φίνγκερ και Χουσάι, με την διαφορά να μένει στους 3 πόντους (15-18 και 16-19), με τον Κουμεντάκη να έχει ένα απιστευτο σερί πόντων, αφού όποτε σηκωνόταν προς το φιλέ, ήταν αποτελεσματικός με αποτέλεσμα να οδηγείται το ματς στο 18-23.Ο Χουσάι έδωσε το τέλος του τέταρτου σετ, με το 19-25 να είναι το αποτέλεσμα που οδήγησε τις ομάδες στο τάι μπρέικ.

ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Εκεί ο Ολυμπιακός είχε τον Φίνγκερ σε ρόλο ηγέτη, ο Τσέχος τελείωσε πολλές μπάλες για να πορηγηθεί η ομάδα του με δύο πόντος (4-6). Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των παικτών του Μουνιόθ, αλλά ο Κουμεντάκης έστειλε στην αλλαγή το ματς στο 6-8.

Οι Ερυθρόλευκοι έδειχναν ικανοί για την απολυτη ανατροπή. Είχαν στα σκοινιά τους αντιπάλους τους, και ο Χουσάι πραγματοποίησε το 7-11 μετά από καρφί στην διαγώνιο.

Ο Ράνγκερ, ο οποίος είχε σιγήσει για ώρα, μείωσε στους 3 (9-12), αλλά οι Ερυθρόλευκοι με τον Πετρέα κατέκτησαν αρχικά τη νίκη και οδήγησαν το Λιγκ Καπ στο χρυσό σετ!

Η ψυχολογία ήταν με το μέρος των Ερυθρόλευκων. Το μπλοκ λειτούργησε στην εντέλεια και ο Χουσάι έδωσε ένα μικρό προβάδισμα στην ομάδα του (1-3). Ο Στάροβιτς με τον Τσάτσιτς γύρισαν το ματς και μείωσαν στον πόντο (5-6) σε ένα ματς που έκλεινε ήδη… τρίωρο. Ο Ολυυμπιακός από μία… διακοπή που προήλθε νωρίτερα στο 2-4 με τον Κουμεντάκη, ο οποίος προσπάθησε να σώσει μία μπάλα και πήγε αναγκαστικά προς τους  έδειχνε πως έχει χάσει τον ρυθμό του.

Ο Παναθηναϊκός όχι απλά απέκτησε το προβάδισμα, αλλά με τον Στάροβιτς έφτασε το χρυσό σετ στο 8-6.

Ο Κουμεντάκης το ισοφάρισε με δύο προσωπικούς πόντους, ο Πετρέας σημάδεψε έξω σε σερβίς και ο Ράνγκελ έδωσε αέρα 2 πόντων στην ομάδα του.

Ο Τσάτσιτς με φοβερό σερβίς πραγματοποίησε το 12-9, αλλά οι αθλητές του Μουνιόθ και πάλι αντέδρασαν και με τους Κουμεντάκη και  Χουσάι μείωσαν στον πόντο.

Οι Πράσινοι παρέμειναν ψύχραιμοι, δεν έχασαν την γη κάτω από τα πόδια τους όταν είδαν ότι μπορούν να κατακτήσουν τη νίκη και στις λεπτομέρειες σήκωσαν το Λιγκ Καπ.