Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Άρσεναλ την ερχόμενη Πέμπτη στο Καραϊσκάκη στο πρώτο ματς της φάσης των «32» του Europa League, με την UEFA να ορίζει στον αγώνα αυτόν ένα γνώριμο διαιτητή.

Συγκεκριμένα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία όρισε στο παιχνίδι των ερυθρόλευκων με τους κανονιέρηδες το γερμανό Φέλιξ Τσβάιερ, ο οποίος είχε επιλεγεί από την ΚΕΔ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ το Μάιο του 2019.

Βοηθοί του θα είναι οι Τόρστεν Σίφνερ και Μάρκο Αχμίλερ, που είχαν οριστεί και στον ελληνικό τελικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον τελικό του ΟΑΚΑ τον περασμένο Μάιο μετά τον αγώνα έγινε γνωστό πως ο Σίφνερ αντικαταστάθηκε από τον βοηθό VAR και προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις.

Όσον αφορά το διαιτητή στο VAR, αυτός θα είναι ο επίσης γνώριμος γερμανός Σάσα Στέγκεμαν, που ήταν διαιτητής στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν στο ΟΑΚΑ, που έληξε ισόπαλο με 1-1 και με δύο πέναλτι σε βάρος των ερυθρόλευκων.

Βοηθός του στο παιχνίδι με την Άρσεναλ θα είναι ο Γιαν Ζάιντελ.

O Τσβάιερ έχει παρελθόν με τον Ολυμπιακό, καθώς το καλοκαίρι του 2017 σφύριξε στο Ολυμπιακός-Ριέκα 2-1 για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ την ίδια σεζόν ήταν ρέφερι και στην ήττα των Πειραιωτών από τη Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα με 3-1 για τη φάση των ομίλων.

Επίσης, ήταν στο Ελλάδα-Βοσνία 2-1 για τα προκριματικά του Euro 2020 στις 15 Οκτωβρίου 2019, ενώ ήταν ρέφερι και σε δυο ματς του ΠΑΟΚ, τη σεζόν 2014/15 με τη Φιορεντίνα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ στην Τούμπα (0-1) και με τη Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ τη σεζόν 2013/14, όπου αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 0-0.