• Αναζήτηση
  • Σαλάτα με σπανάκι, πορτοκάλι, μάραθο και φακές

    Το μυστικό επιτυχίας αυτής της εξαίσιας σαλάτας βρίσκεται στο ντρέσινγκ.

    Food styling Καρολίνα Δωρίτη. Φωτογραφία Νίκος Παλιόπουλος

     Προετοιμασία-παρασκευή 30′, Αναμονή 15′

    ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

    180 γρ. φακές, ψιλές

    200 γρ. φύλλα σπανάκι baby

    1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, χοντροκομμένο

    1 φύλλο δάφνης

    4 κ.σ. μάραθος ψιλοκομμένος

    2 πορτοκάλια, χωρίς τη φλούδα, κομμένα σε λεπτές φέτες ή μικρούς κύβους

    Για το ντρέσινγκ

    1 κ.γ. μουστάρδα

    2 κ.σ. ελαιόλαδο

    2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού

    1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιού

    1 κ.σ. λευκό ξίδι

    Αλάτι, πιπέρι

    ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

    Πλένουμε τις φακές και τις βράζουμε για 20 λεπτά σε άφθονο, αλατισμένο νερό, μαζί με το φυλλαράκι δάφνης. Τις στραγγίζουμε καλά και τις αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 15 λεπτά.

    Ντρέσινγκ: Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ.

    Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της σαλάτας και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.

    Γευσιγνώστης
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk