Λίγο μετά τις 21.20 ο Νίκος Ζήσης προσγειώθηκε στην Ελλάδα (πτήση από Βαρκελώνη) για λογαριασμό της ΑΕΚ. Ο Έλληνας γκαρντ αναμένεται να μπει απευθείας στις προπονήσεις της Ένωσης και αναμένεται να κάνει ντεμπούτο την Τετάρτη (22/01) στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπούργκος.

Με την άφιξή του στο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο έμπειρος γκαρντ τόνισε πως: «Προσπαθώ ακόμα να το συνειδητοποιήσω, όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Είναι κάτι φοβερό που γυρνάω να παίξω στην Ελλάδα, πόσω μάλλον στην ΑΕΚ. Ξέρω πως από αύριο πρέπει να συγκεντρωθώ σε αυτό που πρέπει να κάνω.

Η ομάδα είναι σε μια κρίσιμη στιγμή της σεζόν με σημαντικούς αγώνες για το Champions League. Έχουμε δύο εκτός έδρας ματς. Έχουμε ένα σημαντικό ματς και στο πρωτάθλημα. Θέλω να τα αφήσω όλα στην άκρη και να συγκεντρωθώ στη δουλειά μου, να αφομοιώσω τον ρόλο μου και να μάθω τους συμπαίκτες μου. Κάποιους τους ξέρω, με κάποιους έχω ξαναπαίξει. Θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την ΑΕΚ».

Για όσα συζήτησε με τους ανθρώπους της Ένωση» πριν αποφασίσει να επιστρέψει στην ΑΕΚ: «Είχαμε μιλήσει με τον κόουτς και το καλοκαίρι, δεν ξέχασα όσα μου είχε πει. Τώρα μιλήσαμε λίγο λιγότερο.

Με το που δέχτηκα το τηλεφώνημα των ανθρώπων της ΑΕΚ ένιωσα πως αυτό ήθελα να κάνω. Γι’ αυτό έγιναν όλα γρήγορα. Δεν ήταν εύκολο να λύσω τη συνεργασία μου με την Μπανταλόνα. Όμως, η επιθυμία μου να γυρίσω και τα όσα άκουσα από τον κόουτς και τον πρόεδρο, τον κ. Αγγελόπουλο, με έπεισαν.

Ένιωσα κατευθείαν πως πρέπει να το κάνω. Θα προπονηθώ αύριο το πρωί. Δυο μέρες μάζευα τα πράγματα στο σπίτι. Πρέπει να προετοιμαστώ για τον αγώνα της Τετάρτης, που είναι πολύ σημαντικός».

Για τη 15ετία στο εξωτερικό και την κατάστασή του: «Όπως είπα, σίγουρα προσπαθώ ακόμα να το συνειδητοποιήσω. Όμως, αύριο θα πάω να ετοιμάσω το σώμα μου για την προπόνηση της Δευτέρας. Δυο μέρες δεν έκανα προπόνηση.

Σκέφτομαι το πώς να ετοιμαστώ σωματικά. Από την προπόνηση της Δευτέρας και της Τρίτης θέλω να μάθω τους συμπαίκτες μου και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη φιλοσοφία του κόουτς. Σίγουρα, η εμπειρία θα βοηθήσει.

Την Τετάρτη έχουμε ένα δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι. Αν αφήσω τον εαυτό μου να τα σκέφτεται όλα αυτά, θα χάσω τον στόχο μου. Είναι σημαντικό ότι η ομάδα έχει υψηλούς στόχους. Τον επόμενο μήνα θα κριθεί και η πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL και το Κύπελλο, ο ημιτελικός και πρώτα ο Θεός ο τελικός.

Δεν σκέφτομαι τη 15ετία στο εξωτερικό. Προσπαθώ να τα αφήσω όλα αυτά στην άκρη και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό μπασκετικά. Έχω πολλά να δώσω, νιώθω καλά. Το θέμα είναι να μάθω τη φιλοσοφία μου και τον ρόλο μου. Είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα στην Ισπανία σε σχέση με εδώ».