Ξανά στο… κόλπο της πρώτης εξάδας ο ΟΦΗ, που με τη νίκη του στη Νέα Σμύρνη με 2-1 επί του Πανιωνίου βρέθηκε και πάλι σ’ αυτή, έχοντας βέβαια ένα ματς περισσότερο από τους ανταγωνιστές του.

Μια νίκη που ήρθε για πρώτη φορά μετά τη 14η Δεκεμβρίου, κι αφού είχαν μεσολαβήσει τρεις σερί ήττες και μια ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, ενώ ενδιάμεσα οι Κρητικοί είχαν χάσει δύο φορές και στο Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ.

Για την ομάδα του Σίμου το ματς στη Νέα Σμύρνη ήταν «must win». Για να επιστρέψει στη «μάχη» των πλέι οφ και φυσικά για να κερδίσει και πάλι τις εντυπώσεις, όπως είχε κάνει έως τα μισά της σεζόν. Ίσως αυτό το άγχος να μην επέτρεψε στους παίκτες των Κρητικών να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, όμως ετούτη τη φορά μετρούσε η ουσία. Οι τρεις βαθμοί. Με κάθε τρόπο.

Μπήκαν «με το μαχαίρι στα δόντια», άνοιξαν το σκορ μόλις στο 8’ με τον Φιγκεϊρέδο, έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο έχοντας τον έλεγχο του αγώνα και το υπέρ τους αποτέλεσμα. Δεν έχασαν τη συγκέντρωσή τους ούτε όταν ο Πανιώνιος, πολύ νωρίς στο δεύτερο μέρος (48’) έφερε το ματς στα ίσια με τον Μιλόγεβιτς.

Βρήκαν την απάντηση μόλις εφτά λεπτά μετά. Έπειτα από υπέροχο συνδυασμό και γύρισμα από δεξιά, ο Τσιλιανίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Ο ίδιος παίκτης είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς στο 69’ αλλά το α λα Πανένκα πέναλτι που εκτέλεσε έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κότνικ.

Ένα χαμένο πέναλτι που είχε σαν αποτέλεσμα το άγχος να παραμείνει στα τελευταία λεπτά, με τον Πανιώνιο στις καθυστερήσεις να φτάνει μια ανάσα από την ισοφάριση. Ο Τσιλούλης έφυγε μόνος του, θέλησε να σιγουρέψει το γκολ πασάροντας στον Αραμπούλι, αλλά η πάσα του ήταν αδύναμη και ο Μαρινάκης βρήκε την ευκαιρία να τη στείλει κόρνερ. Και μαζί να δώσει το «τρίποντο» στον ΟΦΗ, το πρώτο του εντός 2020.

Πανιώνιος: Κότνικ, Μασούρας, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς (46’ Κιάκος), Κόρμπος, Οικονομίδης (46’ Παπανικολάου), Τσιλούλης, Εμμανουηλίδης, Μιλόγεβιτς (78’ Γρίβας), Αραμπούλι.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Στάικος, Βαζ (77’ Μάνος), Σεμέδο (88′ Μπράουν), Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέδο.