Με νίκη 12-10 επί της Γαλλίας, ολοκλήρωσε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών τις υποχρεώσεις της, στην Α΄ φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατέλαβε τη δεύτερη θέση του Δ΄ ομίλου και τη Δευτέρα (20/1, στις 8 μ.μ. αν δεν υπάρξει αλλαγή στο πρόγραμμα) θα δώσει νοκ-άουτ αγώνα για την πρόκριση στους «8», όπου περιμένει η Κροατία.

Παρά το γεγονός πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγήθηκε με 6-1 τρία λεπτά πριν το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου, η Γαλλία αντέδρασε και κατάφερε να μειώσει σε 6-7. Παρόλα αυτά, η Ελλάδα δεν έχασε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού το προβάδισμα και κατάφερε να πάρει τη νίκη που την στέλνει πλέον στα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αντίπαλος της εθνικής στο χιαστί δεν θα είναι τελικά η Ολλανδία, αλλά η Ρουμανία.

Η ομάδα του Σάκη Κεχαγιά έκανε νωρίτερα την έκπληξη, νικώντας 11-10 τη Ρωσία, και αν οι «οράνιε» δεν πάρουν το βράδυ θετικό αποτέλεσμα από την πανίσχυρη Σερβία, θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία στον Β΄ όμιλο, όπου οι Ρουμάνοι θα καταταγούν τρίτοι, μπροστά από την Ολλανδία.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Γαλλία): 1-3, 1-3, 6-3, 2-3

Γαλλία (Βούκανιτς): Γκαρσάου, Σονταντιέ 1, Μάριον-Βερνουά 1, Βερνουά 1, Χαζ 1, Κάλινιτς, Κρουσιγιά 2, Ιζντίνσκι 1, Μαρζούκι 2, Κανόνε, Βανπεπερστρέτε, Καμαράσα 1, Φοντανί

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 5, Γαλανίδης