Στις 15 Μαΐου του 2018, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου για τα επόμενα δύο χρόνια, φέρνοντας στο λιμάνι τον MVP εκείνης της σεζόν.

Ο Λάζαρος θα μετακινούνταν στην ομάδα που λάτρευε από μικρό παιδί, εκεί όπου επιθυμούσε πάντα να αγωνιστεί. Όλα κυλούσαν ιδανικά μέχρι και το ντέρμπι με την πρώην ομάδα του την ΑΕΚ.

Στις 17 Φλεβάρη του 2019, ο 33χρονος άσος υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό του γόνατο, μένοντας στα «πιτς» για έξι μήνες. Από τότε πέρασαν αρκετοί μήνες, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να επιστρέφει πιο δυνατός από τον προσωπικό του «γολγοθά».

Τον Δεκέμβριο ξαναπάτησε χορτάρι στο ματς απέναντι στον Βόλο στο «Πανθεσσαλικό» και σιγά σιγά επανέρχεται στα παλιά του στάνταρ.

Ο Λάζαρος λοιπόν, μερικές εβδομάδες μετά την επανένταξή του στους «Ερυθρόλευκους» μίλησε για το δρόμο της επιστροφής του στη δράση, όπου φιλοξενούνται οι δηλώσεις του γιατρού της ομάδας, κ. Χρήστου Θέου, αλλά και του προπονητή φυσικής κατάστασης, κ. Χρήστου Μουρίκη.

Στο παρακάτω βίντεο της ΠΑΕ Ολυμπιακός οι δυο τους εξηγούν τα στάδια αποκατάστασης του διεθνούς άσου, ενώ ο Λάζαρος καθώς οδηγεί, εξιστορεί πως έζησε τον τραυματισμό του, τις σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό του, όπως και τη στήριξη που δέχθηκε σε καθημερινή βάση από το ερυθρόλευκο επιτελείο.

Δείτε το βίντεο: