Σίγουρα χρειάζεται να στρωθεί και με το παραπάνω ο Γιώργος Μπαρτζώκας για να γυρίσει την κατάσταση στον Ολυμπιακό. Όμως μετά και το αποτέλεσμα με την Άλμπα, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για τους Ερυθρόλευκους αναφορικά με την Ευρωλίγκα και την πρόκριση στα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός ήταν για ένα ακόμα ματς κάκιστος στην περιφερειακή του άμυνα και ηττήθηκε με 93-86 από το συγκρότημα του Ρενέσες, με το… όνειρο της οχτάδας όλο και να απομακρύνεται. Για ένα ακόμα ματς οι Ερυθρόλευκοι είδαν την άμυνά τους να τους πληγώνει, την ώρα ο Μάρκους Έρικσον σταμάτησε στους 22 πόντους με 6 τρίποντα.

Θετικότατος ο Κόνιαρης με 11 πόντους και κρίσιμες άμυνες, δεν έφτασε η υπερπροσπάθεια του Μιλουτίνοφ και του Πρίντεζη στο ποστ αλλά και του Σπανούλη που πάλεψε όσο κανείς στο πρώτο ημίχρονο. Άφαντοι οι υπόλοιποι ξένοι του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ακολουθεί το ματς της Παρασκευής με την Μπάγερν Μονάχου στις 20:30.

ΤΟΝ «ΠΛΗΓΩΣΕ» Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΜΥΝΑ

Ο Ολυμπιακός πέρασε με τη συνηθισμένη του πεντάδα με τον Πριντεζη να πρωταγωνιστεί και με έξι πόντους του και μία ασίστ του προσπέρασε με 12-6. Η είσοδος του Μπόλντγουιν πρόσφερε άμεσο σκορ στους Πειραιώτες, ο Αμερικανός πέτυχε το 16-11 και το 18-13, με τον Σίβα να μειώνει το ματς στο 18-16.

Παρά το 20-16 του Μιλουτίνοφ, ο Έρικσον «εκτέλεσε» από τα 6,75μ για το παιχνίδι να πηγαίνει στον πόντο. Το τέλος της περιοδου ήρθε στο 22-19, με τον Μιλουτίνοφ να παίρνει μια ακόμα επίθεση, την ώρα που οι Ερυθρόλευκοι ψάχνονταν στο παρκέ.

Η Άλμπα θύμισε… Φενέρ και ο Ολυμπιακός δεν είχε αντίδοτο στην κακή του περιφερειακή του άμυνα. Σίβα, Έρικσον και Όγκμπε πέτυχαν από ένα τρίποντο ο καθένας για να οδηγηθεί το ματς σε αναγκαστικό τάιμ άουτ καθώς ο Μπαρτζώκας δεν μπορουσε να μείνει άπραγος στο 26-30 της Άλμπα.

Ηδη οι Γερμανοί είχαν 6/10 τρίποντα και ο Ολυμπιακός έπρεπε να βρει λύσεις στην άμυνά του. Οσο έπαιζε τέτοια άμυνα η ομάδα των Ερυθρόλευκων, η Άλμπα ήταν εξαιρετική στην περιφέρεια.

Ο Γκεντράιτις έστειλε το ματς στο 30-41 με νέο τρίποντο, με τον Κόνιαρη να απαντάει, χωρίς να υπάρχει η ανάλογη συνέχεια όμως. Με την άμυνα να συνεχίζει να είναι… κάκιστη, το ημίχρονο έκλεισε στο 42-50, με τον Σπανούλη να το έχει πάρει προσωπικά και να πετυχαίνει σερί πόντους.

ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΕ

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να διορθωθεί. Ο Κόνιαρης έβγαλε ενέργεια στην άμυνα, πέτυχε και το τρίποντο, με τους παίκτες του Ρενέσες πάντως να μην σταματούν να ευστοχούν από΄την περιφέρεια. Ο Μιλουτίνοφ με νέο κάρφωμα μείωσε στους 4 (49-53), αλλά και πάλι ο Έρικσον «χτύπησε» με νέο τρίποντο για το +7 της Άλμπα.

Ο Ολυμπιακός σημάδεψε στο ποστ, ο Μίλου μαζί με τον Σπανουλη πέτυχαν πόντους εκατέρωθεν και το ματς πήγε στο 53-56. Ο Σίβα δημιουργούσε ακόμα προβλήματα, όπως κάθε γκαρντ της Ευρωλίγκας στους Πειραιώτες, με τον Παπανικολάου πάντως να επαναφέρει το ματς στους δύο.

Αμφότερες οι ομάδες βρήκαν σκορ, όμως  ο Ολυμπιακός έκλεισε το δεκάλεπτο με το σκορ στο 71-68 έπειτα από τρίποντο του Βεζένκοφ.

Οι Πειραιώτες δεν μπήκαν καλα στο παιχνίδι στην τελευταία περίοδο,η  Άλμπα κυριάρχησε στην περιφέρεια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεεφύγει με 73-82 από τρίποντο του Γκεντράιτις.

Η δεύτερη πεντάδα του Μπαρτζώκα ήταν προβληματική, ο Ολυμπιακός δεν μπορουσε να πλησιάσει και από την στιγμή που σκόραρε, έβλεπε την ομάδα του Ρενέσες να απαντάει απευθείας.

Ο Χέρμανσον έκανε το 77-86, ο Ολυμπιακός μέσω του Κονιαρη πλησίασε στους 6 (80-86 για τρεις), με τους Ερυθρόλευκους να ροκανίζουν κι άλλο την διαφορά.

Οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν το ματς στο 86-87, αλλά δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την κατάσταση και έκαναν ένα τεράστιο πισωγύρισμα αναφορικά με την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.