Για μια αποχή που δεν επρόκειτο να γίνει…

Όσοι διάβασαν την υπαναχώρηση των διαιτητών ως ήττα του Ολυμπιακού αντί για ήττα των ίδιων των ρέφερι, παίρνουν τις επιθυμίες τους για πραγματικότητα και ποντάρουν στην διαιώνιση της ίδιας κατάστασης….

Πολύ κακό για το τίποτα. Όπως ήταν αναμενόμενο οι διαιτητές πήραν πίσω την απόφασή τους για αποχή και επιστρέφουν στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας. Ζήτησαν συγκεκριμένα πράγματα και πήραν κάποιες υποσχέσεις. Οι μηνύσεις παραμένουν όπως παραμένει και η γενικευμένη πεποίθηση ότι κάνουν λάθη που βγάζουν μάτια και αλλοιώνουν αποτελέσματα. Στα φανερά λοιπόν δεν πήραν τίποτα.

Όταν μάλιστα ο Ολυμπιακός απείχε από όλες τις σχετικές διαδικασίες και διαβουλεύσεις, όταν δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. Τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Η επιστροφή των διαιτητών δεν σημαίνει και πολλά σε σχέση με το πώς θα εξελιχθεί από εδώ και πέρα το πρωτάθλημα.

Ηρθαν μάλιστα οι τελευταίες διαιτησίες να τα επιβεβαιώσουν πανηγυρικά. Τίποτα δεν εγγυάται ότι επειδή το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί «κανονικά» θα ολοκληρωθεί και κανονικά. Πολλά πράγματα αναμένεται να κριθούν στη συνάντηση των τεσσάρων με την ΦΙΦΑ την ΟΥΕΦΑ και τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Ότι ο Περέιρα είναι με το φύλλο πορείας στο χέρι δεν εξασφαλίζει πολλά πράγματα. Παραμένει στην θέση του και εξακολουθεί να κάνει ορισμούς που βγάζουν μάτι πριν καν οι ορισμένοι διαιτητές μας βγάλουν τα δικά μας με αυτά που σφυρίζουν. Δραστικές αλλαγές πρέπει να γίνουν για να βγει η χρονιά κι όχι για να ισχύσουν –αν γίνουν- από την επόμενη.

Η κύρωση της απόφασης που πήραν οι διαιτητές δείχνει απλά ότι δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να σφυρίζουν ότι θέλουν χωρίς να τους ελέγχει κανείς. Μιλάμε βέβαια για έλεγχο και όχι για προπηλακισμούς και βιαιότητες εναντίον τους που είναι απολύτως καταδικαστέες. Οσοι διάβασαν την υπαναχώρηση των διαιτητών ως ήττα του Ολυμπιακού αντί για ήττα δική τους παίρνουν τις επιθυμίες τους για πραγματικότητα και ποντάρουν στην διαιώνιση της ίδιας κατάστασης….

Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk