Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον ενδέχεται να προβεί σε εμπορικά μέτρα κατά των κρατών μελών του ΝΑΤΟ που δεν συμβάλλουν οικονομικά επαρκώς στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Άρτι αφιχθείς από το Λονδίνο και τη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας, ο Τραμπ πιέζει τα κράτη μέλη να δίνουν στο ΝΑΤΟ το προβλεπόμενο ποσοστό 2% του ΑΕΠ τους για αμυντικές δαπάνες.

Υπενθυμίζεται πως μετά το πέρας της Συνόδου, ο Τραμπ τα μάζεψε και έφυγε για να γυρίσει πίσω στην Ουάσινγκτον, ακυρώνοντας ακόμα και την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου.

«Θα ακυρώσω τη συνέντευξη Τύπου» είχε αναφέρει ο ένοικος του Λευκού Οίκου με την ευκαιρία ενός γεύματος εργασίας με τα κράτη μέλη της Συμμαχίας που έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς το ΝΑΤΟ.

«Όταν ολοκληρωθούν οι σημερινές συναντήσεις, θα επιστρέψω στην Ουάσιγκτον. Δεν θα παραχωρήσουμε συνέντευξη Τύπου στο κλείσιμο της Συνόδου, διότι έχουμε δώσει τόσες πολλές τις τελευταίες δύο ημέρες. Καλό ταξίδι σε όλους» ήταν το μήνυμα του αμερικανού προέδρου στο Twitter.