Συνάντηση εκτός προγράμματος είχαν κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. λίγο πριν τη συνάντηση του τούρκου προέδρου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι δύο ηγέτες πραγματοποίησαν τετ α τετ μετά τη συνεδρίαση της Συνόδου στο Λονδίνο, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η συνάντηση, η οποία δεν είχε προηγουμένως προγραμματιστεί, διήρκησε περίπου μισή ώρα, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, με το Anadolu να επιβεβαιώνει την είδηση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι δύο πρόεδροι συναντήθηκαν μακριά από τις κάμερες, αντίθετα με κάποιες άλλες συναντήσεις υψηλού επιπέδου του αμερικανού προέδρου στο πλαίσιο της Συνόδου.

Τι λέει ο Λευκός Οίκος

Αναφορικά με το περιεχόμενο της συνάντησης και, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Λευκός Οίκος, ανακοινώνοντας τη συνάντηση των δύο προέδρων, «συζητήθηκε η σημασία της εκπλήρωσης των δεσμεύσεων της συμμαχίας από την Τουρκία, την περαιτέρω ενίσχυση του εμπορίου μέσω της ενίσχυσης του διμερούς εμπορίου κατά 100 δισεκατομμύρια δολάρια, των προκλήσεων περιφερειακής ασφάλειας και της ενεργειακής ασφάλειας».

Ο αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει πριν από τη Σύνοδο την επιθυμία του να συνατηθεί με τον «καλό σύμμαχο» Ερντογάν, έστω και αν επισήμως το πρόγραμμά του στο Λονδίνο δεν προέβλεπε ένα νέο τετ-α-τετ.

Την ελπίδα για κάποιου είδους αλληλεπίδραση στο περιθώριο της Συνόδου είχαν εκφράσει και τούρκοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με το Bloomberg.