Μία ώρα και 35 λεπτά διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνάντησης των ηγετών των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Παρόντες στη συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν ήταν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Παπαδόπουλου, ο σύμβουλος ασφαλείας του πρωθυπουργού αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης είχε παραβρεθεί στο γέμα που παρέθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ  στους ηγέτες των χωρών μελών που καλύπτουν το στόχο των δαπανών για την άμυνα σε ποσοστό τουλάχιστον 2% επί του ΑΕΠ.

Ο κ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία – παρέμβασή του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε στην ευθύνη των χωρών μελών του ΝΑΤΟ να σέβονται και να ενεργούν με βάση τις αρχές της ενότητας και της αλληλεγγύης, καθώς και να απέχουν από ενέργειες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προστριβές και εντάσεις μεταξύ συμμάχων και γειτόνων.

https://twitter.com/ALPHA_TV/status/1202249094892310528