Προετοιμασία 25΄

Υλικά (για 6 άτομα)

700 γρ. λάχανο

200 γρ. κολοκύθα, η σάρκα

2 ξινόμηλα

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

½  ματσάκι δυόσμος, τα φύλλα, ψιλοκομμένα

30 γρ. κολοκυθόσποροι

αλάτι

Για το ντρέσινγκ

2 κουτ. σούπας μέλι

1 κουτ. σούπας ταχίνι

2 λάιμ, ο χυμός

1 κουτ. σούπας νερό

60 ml σησαμέλαιο

100 ml έ.π. ελαιόλαδο, χαμηλής οξύτητας

Διαδικασία

Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το λάχανο, την κολοκύθα, τα ξινόμηλα και το κρεμμυδάκι. Τα βάζουμε σε μεγάλη σαλατιέρα και προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου, κρατώντας λίγα για το τέλος. Αλατίζουμε και αφήνουμε στην άκρη για λίγα λεπτά, ώστε να μαλακώσουν τα υλικά.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το μέλι, το ταχίνι, τον χυμό και το νερό. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε σταδιακά το σησαμέλαιο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ. Προσθέτουμε τον κολοκυθόσπορο και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο δυόσμο.