Την εκτίμησή του ότι οι συζητήσεις περί δραχμής και παράλληλου νομίσματος που γίνονταν το 2015 βρίσκονταν σε θεωρητικό πλαίσιο εξέφρασε, μιλώντας στην εκπομπή One Line, ο καθηγητής Διεθνούς Τραπεζικής και Οικονομίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Κώστας Μελάς.

«Όλα αυτά ήταν μια θεωρητική συζήτηση, δεν νομίζω ότι είχαν προχωρήσει ποτέ επί της ουσίας σε κάτι πρακτικό» τόνισε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης ΝΔ στον οικονομικό τομέα, ο κ. Μελάς υπογράμμισε πως υπάρχει μια αίσθηση ότι η κυβέρνηση δεν έχει σαφή προσανατολισμό στη μεσαία τάξη.

«Επειδή ιδεολογικά και θεωρητικά το οικονομικό της υπόδειγμα λέει ότι πρέπει οι επιχειρηματίες να αναπτυχθούν, να κερδίσουν, και μετά να διαχυθεί η ανάπτυξη προς τα κάτω, έχει μια τάση να πηγαίνει προς τα εκεί» σημείωσε.

Παράλληλα, ο ίδιος χαρακτήρισε προς τη σωστή κατεύθυνση τα φορολογικά μέτρα, ωστόσο -όπως είπε- ποτέ η μείωση της φορολογίας από μόνη της και αυτομάτως δεν δημιουργεί προοπτικές ανάπτυξης. «Στην Ελλάδα και αυτή η κυβέρνηση θα ζήσει και θα πεθάνει με το θέμα των επενδύσεων» πρόσθεσε.

Πηγή: onetv.gr