Ελληνική σειρά

«Σπίτι είναι»

ALPHA, 21.00

Η μικρή κόρη του Σωτήρη έχει τα γενέθλιά της και έχει κάνει ξεκάθαρο ότι για δώρο θέλει ένα σκυλάκι. Ξεκάθαρο όμως έχουν κάνει και οι γονείς της ότι δεν πρόκειται να της το πάρουν, βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες. Η Ράνια πιστεύει ότι έχει βρει το τέλειο δώρο. Αφού δεν θέλουν ένα τριχωτό, τετράποδο κατοικίδιο, η λύση είναι ένας παπαγάλος. Πανευτυχής με την έκπληξή της, εκπλήσσεται αυτή τελικά όταν ο Σωτήρης της λέει ότι η πρώην του αποκλείεται να κρατήσει το συγκεκριμένο δώρο σπίτι της. Είναι όμως πλέον αργά και η Αρσινόη έχει ήδη ξετρελαθεί με τη νέα της πουπουλένια φίλη. Και κάπως έτσι η αναζήτηση για το ποιος θα κρατήσει τον παπαγάλο ξεκινά. Μήπως τελικά η Αθηνά να μην είναι και τόσο υπερβολική και η συμβίωση με ένα κατοικίδιο δεν είναι τόσο εύκολη;

 

Ελληνική ταινία

«Ειμαρμένη»

ΕΡΤ2, 23.15

Σ’ ένα μικρό νησί, κάποιος άγιος, πρόκειται να αναγνωρισθεί επίσημα από την Εκκλησία. Η εικόνα του, που έξι αιώνες σώζεται, δεν έχει πρόσωπο. Μία παράξενη παράδοση, λέει πως ο άγιος κατέβηκε ένα βράδυ από την εικόνα, πήγε στο πανηγύρι, σκανδάλισε τους πιστούς και ντράπηκε να επιστρέψει. Ένας συγγραφέας, βιώνοντας ένα καταστροφικό διήμερο, ανακαλύπτει, στο πλαίσιο μιας προσωπικής αναζήτησης, πως υπήρξε αγιογράφος που είχε κληθεί να αγιογραφήσει, μα με την έκλυτη ζωή που έκανε, έγινε αιτία ν’ αποδοθούν στον άγιο οι δικές του πράξεις. Καταφεύγοντας οι νησιώτες στο έγκλημα, φόρτωσαν στον άγιο τα κρίματα του αγιογράφου του, πατώντας στο ατελές της αγιογραφίας. Στην προσπάθειά του ν’ ανακαλύψει την αλήθεια, ο συγγραφέας, θα έχει άσχημο τέλος. Το σώμα του ανακαλύπτεται κακοποιημένο, καιρό μετά. Ένας ρεπόρτερ, αναλαμβάνει να καλύψει το γεγονός, μα συναντά την κλειστή κοινωνία που αρνείται να μιλήσει. (2015, 95’)

 

Ξένες ταινίες

«Jack Reacher: Ποτέ μη γυρίζεις πίσω» (Jack Reacher: Never go back)

ΣΚΑΙ , 23.00

Για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο Τομ Κρουζ υποδύεται τον εμπειροπόλεμο, ευφυή και ολιγόλογο πρώην στρατιωτικό Τζακ Ρίτσερ,ο οποίος εδώ επιστρέφει στην παλιά στρατιωτική βάση του προκειμένου αποκαλύψει την αλήθεια σχετικά με το τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία δύο στρατιωτών. Θυμίζω ότι Ρίτσερ είναι ο ήρωας των μυθιστορημάτων του Λι Τσαιλντ (εκδόσεις Bell). (ΗΠΑ, 2016, 120’)