• Αναζήτηση
  • Μοσχαρίσια ταλιάτα με τσιμιτσούρι

    Το τσιμιτσούρι είναι αργεντίνικη σάλτσα, συνοδευτικό κρεάτων, που αποτελείται κυρίως από κόλιαντρο, μαϊντανό και σκόρδο!

    Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

     

    Προετοιμασία 10′, Ψήσιμο 14′ – 20′

    Υλικά (για 2 μερίδες)

    600 γρ. μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα χωρίς κόκαλο

    50 γρ. ελαιόλαδο

    Ανθός αλατιού

    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Για το τσιμιτσούρι

    5 σκελίδες σκόρδου χωρίς τη φύτρα

    1 μέτριο, ξερό κρεμμύδι

    1 ματσάκι μαϊντανός (περίπου 1 φλ.)

    1 ματσάκι κόλιαντρο (περίπου 1 φλ.)

    2 κ.σ. φύλλα φρέσκιας ρίγανης

    200 γρ. ελαιόλαδο

    1 κ.σ. χυμός από λάιμ

    2 κ.σ. ξύδι από κρασί

    1 πιπεριά τσίλι ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη

    Αλάτι, πιπέρι

    Διαδικασία

    Τσιμιτσούρι: Ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το κόλιαντρο, τη ρίγανη και συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μπλέντερ, αλλά στο παλμικό για να μην πολτοποιηθούν εντελώς. Θέλουμε απλώς να γίνουν ψιλοκομμένα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λάιμ, το ξύδι, το τσίλι, αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Το βάζουμε καλυμμένο με μια μεμβράνη στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.

    Αλείφουμε την μπριζόλα με το ελαιόλαδο και την αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και όταν ζεσταθεί αρκετά ψήνουμε την μπριζόλα για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά (7 – 10 λεπτά, ανάλογα με την προτίμησή μας). Οταν ψηθεί η μπριζόλα την αφήνουμε για λίγα λεπτά στην άκρη σκεπασμένη ώστε να σταθεροποιηθούν τα υγρά της. Την κόβουμε σε λεπτές φέτες, κάθετα στις ίνες της και τη σερβίρουμε με ένα μπολ από το τσιμιτσούρι. Επίσης, ως συνοδευτικό μπορούμε να φτιάξουμε μια σαλάτα με φρέσκια ρόκα, παρμεζάνα και μπαλσάμικο.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Γύρω από 10 τραπέζια… Το γλυπτό της Yinka Snonibare παριστάνει ένα μικρό κορίτσι το οποίο έχει φτερά στους ώμους. Ενα έργο τέχνης με... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk