• Αναζήτηση
  • Παγωτό γιαούρτι με μέλι ανθέων και καρύδια

    Ένα κλασσικό γλυκό … αλλιώς.

    Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, Φωτογραφία Αναστασία Αδαμάκη

    Προετοιμασία 15΄, Αναμονή 5 ώρες

    Υλικά (για 6 μερίδες)

    Για το σιρόπι

    150 γρ. νερό

    150 γρ. ζάχαρη

    200 γρ. μέλι ανθέων

    Για το παγωτό

    700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες

    300 ml γάλα πλήρες

    Λίγο μέλι και λίγα καρύδια και τη διακόσμηση

    Διαδικασία

     

    Σιρόπι: Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 1-2 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το μείγμα), σε μέτρια φωτιά, και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς, τουλάχιστον για 2 ώρες.

    Παγωτό: Ρίχνουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αβγοδάρτη ή ένα μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε σιγά-σιγά και το, κρύο πλέον, σιρόπι. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Το βγάζουμε και το χτυπάμε. Το ξαναβάζουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη και ανακατεύουμε. Επαναλαμβάνουμε. Αυτό το κάνουμε για να σπάσουν οι παγοκρύσταλλοι του παγωτού. Σερβίρουμε γαρνίροντας με καρύδια και μέλι.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk