Μανιτάρια με φιστίκια Αιγίνης

Ένα γρήγορο πιάτο με λίγα υλικά

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 13΄

Υλικά (για 4 μερίδες)

1 κιλό μανιτάρια πορτομπέλο

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

4 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα

2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Διαδικασία

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και σοτάρουμε τα μανιτάρια για περίπου 3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα γύρω στα 10 λεπτά. Ρίχνουμε τα φιστίκια και μετά από λίγο το μπαλσάμικο. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε. Σερβίρονται ζεστά, πασπαλισμένα με το τριμμένο κεφαλοτύρι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk