Πολύωρη κατάθεση με επίκληση εγγράφων έδωσε ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφούλακη, έδωσε η τέως επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου στο πλαίσιο της έρευνας για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

Η κ. Ράικου μέσω κύκλων, μίλησε για πρώτη φορά για παρεμβάσεις που δέχθηκε από πολιτικό πρόσωπο (σ.σ: Ρασπούτιν) το οποίο  «εκμεταλλευόμενο την πολιτική του ισχύ,  με ύφος «νταβατζή»», υπεδείκνυε «πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις».

Νωρίτερα είχε καταθέσει και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας , ο οποίος παρέδωσε και υπόμνημα με τις θέσεις του.

Και ο Γιάννης Στουρνάρας στην κατάθεση του αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Στουρνάρας το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου του 2018 κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά των προστατευόμενων δυο μαρτύρων υπό τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», για τα αδικήματα  της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης. Υπενθυμίζεται ότι για τον κ .Στουρνάρα η δικογραφία έχει τεθεί στο αρχείο με διάταξη της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη καθώς δεν προέκυψε ένδειξη περί οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης.