«Η υπόθεση Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού κράτους. Με βάση το κριτήριο, το ποσοτικό, δηλαδή πόσο ζημιώθηκε η Ελληνική Πολιτεία, που ζημιώθηκε 4 δισ. ευρώ από τη φαρμακευτική δαπάνη, είναι πράγματι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μάρκου, μιλώντας στο One Channel.

O κ. Μάρκου χαρακτήρισε τη διαδικασία παραπομπής των δέκα πολιτικών προσώπων στη Βουλή για την υπόθεση ως «νόμιμη διαδικασία που όφειλαν να ακολουθήσουν οι εισαγγελείς» ενώ για το αν υπόθεση Novartis είναι σκευωρία, τόνισε πως «η δικαιοσύνη είναι κακή για τον Λοβέρδο και καλή για το Σαμαρά; Που είναι η σκευωρία;».

Για το αν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη όπως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, απάντησε ότι «δεν ξέρω τι έκανε ο κ. Παπαδόπουλος. Ο καθένας πρέπει να ξέρει ότι όταν εμπλέκεται στα κοινά, μεταξύ αυτών και ο ομιλών, ενδέχεται να υποστεί συκοφαντίες, δίκαιες ή άδικες κρίσεις. Κι αυτό έπρεπε να το ξέρει καλά ο κ. Πικραμένος».

Κληθείς να σχολιάσει τις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια και τις εκκενώσεις των καταλήψεων, σημείωσε πως είναι «επικοινωνιακού χαρακτήρα και τίποτα περισσότερο. Η ανομία δεν είναι οι πρόσφυγες. Είναι οι έμποροι ναρκωτικών. Κι αυτούς δεν τους ακούμπησε κανείς, ούτε στην Πλατεία Εξαρχείων ούτε γενικά».

«Εγώ περισσότερο συγκινήθηκα όταν είδα τα παιδιά και τις μάνες να βγαίνουν από τις καταλήψεις, παρά με την ομιλία του κ. Πικραμένου στη Βουλή» πρόσθεσε δε.

Αναφορικά με τις συναντήσεις του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, σημείωσε πως «είμαι περίεργος τι θα πει ο κ. Μητσοτάκης όταν συναντήσει τον κ. Ζάεφ. Θα του πει ‘’γεια σας κ. πρωθυπουργέ της γειτονικής χώρας;’’» και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ και ο πρωθυπουργός προεκλογικά ταυτίστηκαν με τους Μακεδονομάχους, έθρεψαν ελπίδες, πήρε ψήφους από εκεί η ΝΔ».

Ακόμα, ο κ. Μάρκου χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών ως «ιστορικής σημασίας τομής για την Ελλάδα. Αυτή η κατεύθυνση ήταν η μόνη λύση του προβλήματος. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ την αντιμετώπισαν με πολιτικό θάρρος».

Πηγή: Onetv.gr