«Στην υπόθεση Novartis πρέπει να αναδειχθούν οι ευθύνες όλων, όσο ψηλά και αν βρίσκονται», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha σημείωσε ότι «εμείς δεν καταδικάσαμε κανέναν εκ των προτέρων, έτσι ακριβώς δεν αθωώσαμε και κανέναν εκ των προτέρων. Υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη, υπήρχε ένας φάκελος ο οποίος έπρεπε πρώτα να μελετηθεί. Άλλωστε, εμείς από μόνοι μας δεν μπορούμε να ασκήσουμε τη δυνατότητα ούτε για εξεταστική, ούτε για προανακριτική επιτροπή, αφού το Κίνημα Αλλαγής δεν διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών να κάνει είτε το ένα είτε το άλλο», σημείωσε και υπογράμμισε:  «Δεν είναι δυνατόν να πρόκειται να ανοίξει Πέμπτη ο φάκελος και την Τετάρτη το βράδυ να βγαίνει μια διαρροή που αθωώνει τον οποιονδήποτε».

«Η διαρροή της ΝΔ πριν καν ανοίξει ο φάκελος είναι κάτι παράλογο»

Ο κ. Χρηστίδης ότι στη Νέα Δημοκρατία «βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα γύρω από το ποιος ευθύνεται ή όχι γύρω από την σκευωρία».  «Η διαρροή της ΝΔ έγινε πριν καν ανοίξει ο φάκελος ,κάτι το οποίο είναι παράλογο. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας κρίνεται, η ΝΔ έχει την ευθύνη για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί σε αυτήν την υπόθεση», σημείωσε.

Όσον αφορά τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ότι «είναι ένα πρόσωπο το οποίο έχει υπηρετήσει και τις κυβερνήσεις της ΝΔ σε κρίσιμα πόστα και από εδώ και μπρος θα φανεί τι γίνεται».

«Από την άλλη, είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σα να παρακαλά ο κ. Τσίπρας να κατηγορηθεί. Είναι σα να τον παρακαλά ο κ. Τσίπρας να πάει σε μια διαδικασία στην οποία θα εμφανίζεται ως το θύμα και θα προσπαθεί να βρει πάλι παραλληλισμούς σε σχέση με το παρελθόν. Κανείς δεν ξεχνά ότι η ΝΔ μαζί με τον ενιαίο Συνασπισμό τον έστειλαν στο Ειδικό Δικαστήριο και φυσικά ο Α. Παπανδρέου αθωώθηκε», είπε.

«Αυτονόητο ότι βγούμε στο δρόμο για τα εργασιακά»

Για το θέμα των εργασιακών ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ είπε ότι «βγήκαμε στο δρόμο για να μείνει η χώρα στο ευρώ, βγήκαμε στο δρόμο για ανθρώπινα δικαιώματα, βγήκαμε στο δρόμο για εθνικά θέματα. Είναι αυτονόητο ότι θα βγούμε για τα εργασιακά δικαιώματα που θίγονται»

Χαρακτήρισε δε τα άρθρα 49-54 για τις εργασιακές σχέσεις «ιδιαιτέρως προβληματικά». «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με έναν κάποιο «αφ υψηλού» τρόπο το ότι κάποιοι θα βγουν στο δρόμο να αντιδράσουν. Ωστόσο η ΝΔ ήταν στο δρόμο στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και στο συλλαλητήριο για το «Μένουμε Ευρώπη». Δεν είναι κατανοητό για ποιο λόγο ανοίγει μια συζήτηση η οποία είναι αυτονόητη. Βγήκαμε για κεφαλαιώδη εθνικά ζητήματα στο δρόμο, είναι προφανές ότι θα βγούμε και για τα ζητήματα των πολλών. Και ότι πολλοί, είναι οι εργαζόμενοι», δήλωσε.

Είμαστε δίπλα στον πρωθυπουργό για τα εθνικά συμφέροντα»

Σχολιάζοντας το ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη ο Παύλος Χρηστίδης ανέφερε ότι «το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα πατριωτικό Κίνημα και αυτό σημαίνει ότι οποίος Πρωθυπουργός πηγαίνει στο εξωτερικό, εμείς θα είμαστε δίπλα του για να διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα».

«Και ειδικά την περίοδο στην οποία η Τουρκία δείχνει αυτήν την διαρκώς κλιμακούμενη επιθετικότητα, εμείς, όλοι οι Έλληνες πολίτες και προφανώς η κυβέρνηση της ΝΔ θα πρέπει να είναι στο ύψος των περιστάσεων.

Φανταζόμαστε ότι υπάρχει ένα σχέδιο γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα τα οποία αυτή τη στιγμή είναι στη γειτονιά μας, στο ζήτημα του προσφυγικού και μεταναστευτικού και στο ζήτημα των εκβιασμών που επί της ουσίας κάνει ο κ. Ερντογάν», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτό διότι έχουμε σε εκκρεμότητα επίσης τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση της ΝΔ όσον αφορά το σκοπιανό διότι θα θυμάστε όλα όσα έλεγε πριν από τις εκλογές και φυσικά τον τρόπο με τον οποίο ο ένας μετά τον άλλον υπουργοί αυτής της κυβέρνησης υπαναχωρούν από την βασική στάση της ΝΔ όλο το προηγούμενο διάστημα.

Έχουν περάσει δεκαπέντε μέρες από όταν η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβηκαν στη ΔΕΘ και δεν έχουμε δει κάποια συγκεκριμένη πρωτοβουλία για τα μακεδονικά προϊόντα. Ευχόμαστε να γίνει», κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.