Στη Βουλή διαβιβάζεται και η κατάθεση που έδωσε την Πέμπτη στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της Novartis ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στο πλαίσιο της αναζήτησης ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών για τον τέως αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης  διαβίβασαν (δια του υπουργείου Δικαιοσύνης) στη Βουλή την κατάθεση του πρώην υπουργού Υγείας, τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει αρχές της εβδομάδας και το φάκελο που προσκόμισε με παλαιότερες μηνύσεις του κι άλλα έγγραφα.

Οι εισαγγελείς αποστέλλουν  τα νέα στοιχεία χωρίς να προβαίνουν σε οποιαδήποτε αξιολογική κρίση καθώς αρμοδιότητα για τα πολιτικά  πρόσωπα έχει εκ του νόμου η Βουλή.

«Εντολές του Ρασπούτιν εκτελούσαν οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς για να τον εμπλέξουν στις μίζες της Novartis», υποστηρίζει στη  μήνυση που χθες  ενεχείρισε στους κ.κ. Ζαχαρή-Σοφουλάκη, ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Στην 16σελιδη μήνυση του ο κ. Λοβέρδος  ανέφερε :

«Από το συνδυασμό όσων προαναφέρθηκαν προκύπτει η επίταση του δόλου με την οποία λειτούργησαν οι εγκαλούμενοι εφαρμόζοντας την εντολή του προσώπου με το ψευδωνύμου Ρασπούτιν – του κατονομάσθεντος Δ. Παπαγγελόπουλου – να εμπλέξει πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης στη σκευωρία Novartis, να καταστρέψει τους ίδιους και τα κόμματα τους και όταν μετά από χρόνια απαλλαγούν, να έχουν προλάβει να ωφεληθούν οι τότε κυβερνώντες.

Με άλλα λόγια αυτό που ανέφερε η κυρία Ραϊκου δια των κύκλων της ότι ο Ρασπούτιν της έδινε ως οδηγία «κι ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν», είναι απολύτως χαρακτηριστικό του σκοπού και της στόχευσης της σκευωρίας Novartis, και εξηγεί με σαφείς όρους τις πράξεις κι τις παραλείψεις των εγκαλούμενων, αποδεικνύοντας και τον άμεσο δόλο με τον όποιο ενήργησαν»