• Αναζήτηση
  • Χοιρινά μπριζολάκια με τσίλι και σταφύλι

    Είναι έτοιμα σε λιγότερο από μισή ώρα και σερβίρονται ζεστά

    Προετοιμασία 10′, Μαγείρεμα 15′

    Υλικά (για 4 μερίδες)

    800 γρ. μπριζολάκια από χοιρινό καρέ, χωρίς κόκαλο, λεπτοκομμένα

    Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    2 -3 κ.σ. ελαιόλαδο

    1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη

    1 πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη

    250 ml λευκό κρασί

    300 γρ. ρόγες από σταφύλι της ποικιλίας σταφίδα, κομμένες στη μέση

    Διαδικασία

    Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα μπριζολάκια.

    Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε μέσα τα μπριζολάκια. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν. Τότε, προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά και, σχεδόν αμέσως, το κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά γυρίζοντας πού και πού το κρέας.

    Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε το σταφύλι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    • Η Μύκονος που αλλάζει Η Τζίτζι Χαντίντ είχε «δέσει» τα καστανόχρυσα, πλούσια μαλλιά της σε ένα σφιχτό σινιόν στη βάση του λαιμού. Το... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk