Να μην «κόψουν τα πόδια» της Βρετανίας στις συζητήσεις της με την ΕΕ για το Brexit ζήτησε σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον μετά το υπουργικό συμβούλιο που ο ίδιος συγκάλεσε.

Αναφερόμενος στον νόμο που θα επιδιώξουν να περάσουν οι βουλευτές που είναι ενάντιοι στα σχέδια του για έξοδο στις 31 Οκτωβρίου είτε με, είτε χωρίς συμφωνία, απάντησε πως «δεν υπάρχει καμία περίσταση, κατά την οποία θα καθυστερήσουμε το Brexit».

Με βήμα γοργό προς το διάγγελμα

Ο βρετανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις φήμες για πρόωρες εκλογές, λέγοντας πως «δεν θέλω εκλογές, όπως δεν θέλετε και εσείς εκλογές».

Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση πως με τη στάση που τηρεί η χώρα του από τη στιγμή που εκείνος ανέλαβε την πρωθυπουργία, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει πίσω και η χώρα του θα πάρει τη συμφωνία που θέλει στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Μπόρις Τζόνσον δεν απείλησε ανοιχτά πως αν περάσει η πρόταση του νόμου που θα εξαναγκάζει τον Βρετανό πρωθυπουργό να ζητήσει την αναβολή της ημερομηνίας αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις 31 Ιανουαρίου 2020, θα προκηρύξει εκλογές.

Ωστόσο, σύμφωνα με την πολιτική αναλύτρια του BBC, Laura Kuenssberg, εφόσον η κυβέρνηση ηττηθεί στην ψηφοφορία της Τρίτης, η Βρετανία θα οδηγηθεί σε εκλογές την 14η Οκτωβρίου.