Δεν είναι μόνο οι χρήστες του Διαδικτύου που με χιούμορ παρομοιάζουν την Κρήτη με το χωριό του Αστερίξ, λόγω του γεγονότος ότι το νησί παρέμεινε ροζ κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές – ενώ ο υπόλοιπος χάρτης βάφτηκε μπλε.

Το ίδιο διαμήνυσε και ο Παύλος Πολάκης σήμερα από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στην επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους νομούς της μεγαλονήσου, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «κρατήσαμε την Κρήτη με τον ΣΥΡΙΖΑ, σαν μια μεγάλη γαλατική επαρχία που θα αντισταθεί και θα αντιμετωπίσει τα νεοφιλελεύθερα μέτρα του κ. Μητσοτάκη».

Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε και στη δική του εκλογική επιτυχία χαρακτηρίζοντας την ως μεγάλη προσωπική δικαίωση. «Ηταν και μια μεγάλη προσωπική δικαίωση απέναντι σε όλη την επίθεση, τη δολοφονία χαρακτήρα τη στοχοποίηση και τη λάσπη που δέχτηκα από τη συντριπτική πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης» σημείωσε σχετικά.

Μάλιστα τα έβαλε και με την Ντόρα Μπακογιάννη που εκείνη τη στιγμή παρακολουθούσε τη συνεδρίαση από τα έδρανα της ΝΔ, λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία ηττήθηκε παρά το γεγονός ότι κατέβασε στα Χανιά το «βαρύ πυροβολικό», όπως την χαρακτήρισε. Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι «ήρθαν αεροπλάνα από την Αμερική» να ψηφίσουν.

Κατά τ’ άλλα, ο Παύλος Πολάκης συνέχισε με θέματα που αφορούν στον τομέα της Υγείας θέτοντας μία σειρά ερωτημάτων προς τον νέο υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.