• Αναζήτηση
  • Κοτόπουλο με πλιγούρι στο φούρνο

    Νόστιμο φαγητό για το μεσημεριανό καλοκαιριανό τραπέζι- ο δυόσμος, η φρέσκια ντομάτα και η πιπεριά Φλωρίνης κάνουν την διαφορά.

    Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

    Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 1 ώρα

    Υλικά για 6 άτομα
    4 ώριμες ντομάτες
    1 φλ. ελαιόλαδο
    1 κοτόπουλο, σε μερίδες
    1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
    15 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
    1 κ.σ. ζάχαρη
    6 φλ. νερό
    2 φλ. πλιγούρι
    2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
    Αλάτι και πιπέρι

    Εκτέλεση
    Σε καυτό νερό βουτάμε τις ντομάτες για 20-25 δεύτερα και αμέσως τις μεταφέρουμε σε λεκάνη με παγωμένο νερό. Τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.
    Ξεπλένουμε με κρύο νερό το κοτόπουλο. Το στεγνώνουμε και το αλατοπιπερώνουμε. Σε ευρύχωρη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μισό λάδι και ροδίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να κάνει κρούστα, για περίπου 15 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, την πιπεριά, τον δυόσμο, τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε για 5 λεπτά στη φωτιά.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το πλιγούρι και το ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, μαζί με το ζουμί και το σοταρισμένο πλιγούρι τα ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο απλώνουμε μια πετσέτα πάνω από το ταψί για να μη στεγνώσει.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk